İşte Eskişehirli YKS birincisinin üniversite tercihi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Eskişehirli YKS birincisinin üniversite tercihi
A
a

Eskişehir’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) birincisi olarak dikkat çeken Deniz Türker, başarı yolculuğunda büyük ölçüde annesinin desteğini aldığını belirtti. Özel Atayurt Fen Lisesi öğrencisi olan Türker, yaptığı tercihi ise ESTV ile paylaştı.

Sütiş Eskişehir
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Eskişehir’de YKS birincisi Özel Atayurt Fen Lisesi öğrencisi Deniz Türker, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih etti. 

YKS’ye hazırlanırken en büyük destekçisinin annesi olduğunu dile getiren Türker, “Mutluyum.Beklediğim bir sonuçtu. Sene sonuna doğru biraz boşladım ama sonunda oldu” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM ANNEM

Sınava hazırlanma sürecinde özel ders ve koçluk eğitimi aldığını ifade eden Türker, “Ben tek çocuğum. Annem hemşire, babam doktor ama şu an iş gereği Çanakkale’de. Biz burada sınav süreci boyunca annemle beraberdik. İlkokulu İzmir’de, ortaokulu Batman’da okudum. Lise hayatımı Eskişehir’de geçirdim. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandım. Açıkçası tercih dönemine kadar bu bölüm aklımda yoktu. Başka üniversitelerde başka bölümler istiyordum ama araştırdım ve ODTÜ’yü gezdim. ODTÜ mezunlarının fikirlerini aldıkça geleceğimin daha parlak olacağına karar verdim ve bu bölümü ilk tercihime yazdım” diye konuştu.
Sık sık sınava girmenin fayda sağladığını belirten Türker, “Koçluk eğitiminin yanı sıra matematikten özel ders aldım. Ayrıca kendi dershanemin sınav programına katıldım. Haftada bir gün sınav günü oluyordu. Bol sınava girmek yararlı oldu” diye konuştu. 

SINAVA KOÇLUK EĞİTİMİYLE HAZIRLANDIM

Aldığı koçluk eğitiminin önemine değinen Türker, “Lise hayatımda ilk senelerde çok çalışmadım aslında. Son sene koçluk eğitimi aldım o sayede disiplinli bir çalışma programı ile hazırlandım. Özellikle yaz ayında haddinden fazla çalıştım. İleriye dönük olarak elektrik elektronik mühendisliğinde ya enerji ya da uzay hakkında bir seçim yapmak istiyorum. O yüzden büyük ihtimalle yurtdışına çıkarım ama sonrasında tekrar Türkiye’ye dönerim diye düşünüyorum” dedi.
Son olarak üniversite sınavına hazırlanan adaylara tavsiyede bulunan Türker, “Çalışın, başka yapacak bir şey yok. Çalışacağız. Benim mottom şöyleydi: Ben gerçekten hayatımı askıya almadım. Yeri geldiğinde çalıştım ama hiçbir etkinliği kaçırmadım sonuçta sosyal aktivitedir, spordur asla kaçırmadım” diye konuştu.
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi