Deprem bölgesi için TBB’den kritik durum raporu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Deprem bölgesi için TBB’den kritik durum raporu
A
a

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 18 ay geçmesinin ardından kapsamlı bir durum raporu yayınladı

Sütiş Eskişehir

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından 18 ay geçtikten sonra kapsamlı bir durum raporu yayımladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin de encümen üyesi olduğu TBB, depremden etkilenen illerdeki durumu detaylı bir şekilde ele aldı.

Raporun İçeriği ve Hazırlık Süreci

TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleştirilen encümen toplantısında, Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu kurulması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan’ın başkanlığında oluşturulan Deprem Çalışma Grubu, 5 Ağustos'tan itibaren Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Yerel yöneticiler, kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve depremzedelerle yapılan görüşmeler sonucunda rapor hazırlandı.

Öne Çıkan Bulgular ve Öneriler

  1. Belediyelerin Güçlendirilmesi: Raporda, deprem bölgesindeki belediyelerin güçlendirilmesi ve etkin çalışmalarının sağlanmasının ulusal bir öncelik olduğu vurgulandı. Acil iyileştirme ve afetzede şehirlerde daha iyi bir geleceğin inşası büyük önem taşıyor.

  2. Belediyelerin Depremden Etkilenmesi: Belediyelerin de depremden olumsuz etkilendiği, özellikle bina, insan gücü ve ekipman kayıpları yaşandığı belirtildi. Kurumsal ve mali açıdan güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

  3. Tasarruf Genelgesinden Muafiyet: Depremden etkilenen belediyelerin, diğer belediyelerle kıyaslandığında harcamalarının Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamı dışında tutulması gerektiği önerildi.

  4. Belediyeler Arası İşbirliği: Depremzede belediyelerden oluşan bir komisyon kurulması ve işbirliği ile iletişimin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. TBB’nin, kardeş kent ilişkileri ve dayanışma konusunda öncülük etmesi önerildi.

  5. Adil Politikalar ve Eşitlik: Seçilmiş tüm belediye başkanlarının eşit şekilde değerlendirilmesi ve partiler üstü bir yaklaşım benimsenmesi gerektiği vurgulandı. Kucaklayıcı bir siyasi anlayışın şehirlerin iyileşme sürecini hızlandıracağı belirtildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi