Eskişehir'de DİSK'ten ekonomik adaletsizliklere karşı tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de DİSK'ten ekonomik adaletsizliklere karşı tepki!
A
a

DİSK Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, Eskişehir'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin derinleşen ekonomik eşitsizliklerine ve geçim sıkıntılarına dikkat çekerek, yüksek vergiler ve düşük gelirle mücadelenin zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Sütiş Eskişehir
DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, sendikanın kendi binası önünde düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'deki ekonomik eşitsizliklere ve geçim zorluklarına dikkat çekti. Kaya, “Ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üretip emek veren bizler, bu adaletsizlikleri hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, düşük gelirle mücadele ederken, yüksek vergiler ödemek zorunda kalıyoruz,” şeklinde konuştu.

DİSK Genel İş Sendikası Eskişehir Şubesi, Türkiye'de artan ekonomik eşitsizlikler ve vergi adaletsizliklerine vurgu yapmak amacıyla, sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, ekonomik durumun alarm verici bir seviyeye ulaştığı belirtilerek, yaşam standartlarının düşmesi ve artan harcamalar nedeniyle halkın zorlu bir dönem geçirdiği ifade edildi.

“Yeter Artık!”

“Zamların ve adaletsiz vergilerin sürekli artışı altında eziliyoruz,” diyen Zeynep Kaya, işçiler, emekçiler ve emeklilerin yaşam savaşı verirken, zenginlerin servetlerini artırdığını belirtti. Kaya, “Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginlerin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp, sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar. Bizler ülkemizin tüm değerlerini üretenleriz! Bu adaletsizliği hak etmiyoruz. Ekonomik kriz derinleşirken, düşük gelirle mücadele ederken, yüksek vergiler ödüyoruz. Kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktaran iktidar, vergi afları ve teşviklerle onların servetini büyütürken, emeğimiz ve hakkımız hiçe sayılıyor. Bıçak kemiğe dayandı. Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatılıyor. Artık tek başına değil, hep birlikte ekmek ve adalet mücadelesini büyütme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Adalet Talebi

Kaya, gelir, vergi ve ülke adaleti konusundaki taleplerini şöyle sıraladı: “Asgari ücret ve diğer ücretlerin artırılmasını talep ediyoruz. Sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Emeklilikte adalet, emeklilere adil ve insanca yaşam koşulları sağlanmasını istiyoruz. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını talep ediyoruz. 1 Ekim’de TBMM’nin açılmasıyla birlikte, vergide adalet yasasının oy birliğiyle kabul edilmesini bekliyoruz. Güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesini istiyoruz. Kıdem tazminatına müdahale edenleri uyarıyoruz, bedeli ağır olur.”

DİSK Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, “Hepimizin bu mücadeleyi büyütme sorumluluğu var,” diyerek, sendikalı ve sendikasız tüm işçileri, emekçileri ve emeklileri ortak bir mücadele için meydanlara çağırdı ve basın açıklamasını sonlandırdı.

 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi