Eskişehir’de siyaset zirvesi!

Eskişehir hafta sonu önemli bir konuğu ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti, ardından Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) yeni sergisinin açılışına katıldı.

10 Eylül 2024 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir hafta sonu önemli bir konuğu ağırladı. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti, ardından Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) yeni sergisinin açılışına katıldı.
İmamoğlu’nun geleceğini duyan, belediye önünden geçerken öğrenen, kitle iletişim kanallarından haberdar olan İmamoğlu severler buraya akın etti.
Bununla ilgili gözlemimi dünkü yazımda elimden geldiğince paylaşmaya çalışmıştım.
Hatta İmamoğlu’nun belediye başkanı olarak değil CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak karşılandığını dile getirmiştim.
Neyse konuyu dağıtmadan başlığımızda yer alan siyaset zirvesine gelelim.
Edindiğim bilgilere göre, 7 Eylül Cumartesi günü İmamoğlu, büyükşehir belediyesini ziyaret edip Tasigo Otel’deki resepsiyona katıldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın katıldığı bir siyaset zirvesi gerçekleştirdi, birlikte yemek yedi.
Eskişehir’deki bu siyaset zirvesinin bir kısmına Eskişehirli iş insanı Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve OMM Kurucusu koleksiyoner Erol Tabanca da eşlik etti.
Tabii ki asıl merak edilen konu, İmamoğlu, Ünlüce ve Arslan gibi 3 güçlü ismin neler konuştuğu?
İmamoğlu, CHP önderliğinde Türkiye’de yaşanacak iktidar değişiminde tüm örgüt kadrolarının hazır olması gerektiğini belirtirken…
Halkın teveccühüne mazhar olan CHP’nin Türkiye’de aktif siyasi aktör olarak görülen milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanında geniş bir kadro hareketiyle iktidara yürüyen insanlara ev sahipliği yapmasının önemini vurguladı.
Yaklaşık 3 saat süren bu zirvede Türkiye siyaseti, olası gelişmeler ve buna karşı oluşturulacak refleksler de değerlendirildi.
Ayşe Ünlüce ve İbrahim Arslan da siyasi okumalarını İmamoğlu ile paylaştı.
CHP’nin anketlere de yansıyan oy oranları iktidarı işaret ediyor.
Ve İmamoğlu’nun artık Cumhurbaşkanlığı adaylığı yargı yoluyla önü kesilmeye çalışılsa da neredeyse kesin gibi görünüyor.
Ülkeyi yönetmeye namzet İmamoğlu’nun il il ziyaretlere başlaması, gittiği yerlerde önemli siyasi figürlerle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunması son derece önemli.
Eskişehir’in Cumhurbaşkanı adayı olarak karşıladığı İmamoğlu’nun bu zirveyi Ayşe Ünlüce ve İbrahim Arslan ile gerçekleştirmesi de bir o kadar manidar.
Daha önce de belirttiğim gibi…
CHP iktidar olmaya hiç bu kadar yaklaşamamıştı.
Halkın yerel seçimde iktidara getirdiği CHP, partiyi karıştırmak isteyenlere kulak kabartmaz, yurttaş odaklı siyasetini sürdürürse olası bir erken seçimde amacına ulaşacak gibi görünüyor.

AK Parti iki listeli kongrelerle heyecan arayışında! 

AK Parti’de Odunpazarı ve Tepebaşı’ndan sonra belediyelerin kaybedildiği kırsal ilçelerde de kan değişimi için istifalar istendi.
İl Başkanı Gürhan Albayrak, “Yaklaşan kongre sürecimiz öncesi Alpu, Beylikova, Çifteler, Seyitgazi ve Sivrihisar ilçe başkanlarımız yeni arkadaşlarımıza yol açmak ve bayrağı devretmek üzere görevlerinden ayrılmışlardır.  
Bugüne kadar göstermiş oldukları emek ve gayretler için kıymetli ilçe başkanlarımız Halil Yavuz, Ümit Oktay, Fani Can, Yaşar Türk ve Hasan Hüseyin Altan’a teşekkür ediyorum" açıklamasıyla Ankara’dan atılan işaret fişeğinin fitilini yaktı.
Zaten AK Parti MKYK’da alınan karar gereği yakın zamanda kongreler yapılmaya başlanacak.
Yerel seçimlerden Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de büyük yara alan AK Parti, merkez ilçeler dahil 14 ilçenin sadece Han, İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerini kazanabildi.
Görevlerinden ayrılan, yani istifası istenen ilçe başkanlarından faturanın kime kesildiği belli oldu.
Her zaman olduğu gibi altta kalanın canı çıksın anlayışı…
Yine de her şeye rağmen AK Parti eğer yeniden bir çıkış yakalamak istiyor, kan tazelenmesiyle üzerindeki ölü toprağını atmak istiyorsa ki ben bu görüşte değilim…
Yapılanlar doğru ancak yeni başlangıç nasıl olacak bu henüz belli değil.
Kongre sürecinde bunu hep birlikte göreceğiz.
Kulislere yansıyan bilgilere göre, kongre süreci ekimde belde ve mahalle teşkilatlarından start alacak.
Ardından büyükşehir olmayan illere bağlı ilçelerin kongreleri gerçekleştirilecek. Bu yıl sonuna kadar tüm ilçeler tamamlanacak, yeni yıldan sonra il kongreleri yapılacak. Eskişehir’in de arasında olduğu büyükşehirlerin il kongrelerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.
Genel Başkan seçimi ve parti organlarındaki kişilerin belirlendiği büyük kongre için ise mayıs ayı öngörülüyor.
Asıl çokça dilendirilen bir iddia ise AK Parti’nin geleneklerine pek uymayan bir konu.
AK Parti ilçelerden illere kadar tüm kongrelerini genellikle tek aday ve listeyle yapma eğilimindedir bilindiği üzere.
Bu defa iki listeye izin verileceği, rekabetin önünün açılacağı konuşuluyor.
Nedeni ise teşkilatları hareketlendirmek, üyelerde heyecan yaratmak.
Demokratik yarış partiye ivme kazandırır, göstermelik olmamak kaydıyla tabii ki.
Gerçekten il ve ilçe başkanlığı için yarışacakların önü açılır, parti içi demokrasiye bu yöneyle yeşil ışık yakılırsa AK Parti’de bir ivmelenme olabilir.
Aksi durum, AK Parti iktidarındaki sallantının dozunu artırır.
Benden söylemesi.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi