Eskişehirlileri gezdiren proje çok sevildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlileri gezdiren proje çok sevildi!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle Frig Vadileri’ne yapılan gezi, mahalle sakinlerine unutulmaz bir deneyim yaşattı. Katılımcılar, binlerce yıllık tarihin izlerini sürerek, geçmişle gelecek arasında köprü kurdu

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel mirası tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği "Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor" projesi kapsamında, bu kez Şarhöyük ve Gazipaşa Mahalle sakinleri Frig Vadileri’ni keşfetti.

Şarhöyük ve Gazipaşa Mahalleleri sakinleri, proje kapsamında düzenlenen gezide Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkaya ve Platformu, Kümbet Vadisi’ndeki Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi ile Seyitgazi Seyir Terası’nı ziyaret etti.

Daha önce hiç görmedikleri bu tarihi ve kültürel mekânları yakından görmenin heyecanını yaşayan mahalle sakinleri, ziyaret ettikleri yerlerin büyüleyici güzelliğine hayran kaldılar. Gezi sonunda Eskişehir’in kültürel değerlerini keşfetmenin verdiği memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ettiler. Bu tür projelerin şehrin kültürel mirasını yaşatmak ve tanıtmak adına önemli bir adım olduğunun altını çizen mahalle sakinleri, benzer etkinliklerin devamını dört gözle beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi