Odunpazarı’ndan dev yatırım

Odunpazarı Belediyesi ve bir özel eğitim kurumu olan Şehir Koleji, kamu ve özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerinden birini verdi.

16 Eylül 2024 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi ve bir özel eğitim kurumu olan Şehir Koleji, kamu ve özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerinden birini verdi.

Belediye ve Şehir Koleji’nin ortaklaşa yaptığı devasa spor kompleksi “City Sports Spor Kompleksi” Eskişehir halkının çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Bilindiği üzere Saray ve yandaş müteahhitlerin ballı ihalelerinden tasarruf etmeyen sevgili hükümetimiz, iş belediyelere gelince tasarruf tedbirlerini dikte ediyor. Elbette belediyelerin de tüm kurumlarımız gibi tasarruf etmesi zorunluluk. Ancak tasarruf kavramının, muhalif belediyeleri engellemek için bir bahane olarak kullanıldığı da ortada.

Bütün bu yasal engellemelere karşın Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u, hemşerilerine verdiği bir sözü daha tuttuğu için tebrik ederim.

City Sports Spor Kompleksi, kamu – özel sektör işbirliğiyle yapıldığı gibi yine ortak olarak kullanılacak.

Komplekste büyük bir yüzme havuzu yer alıyor. Burada yalnızca Odunpazarı sporcuları değil aynı zamanda belediyenin ücretsiz olarak verdiği kurslara katılan 500 civarı vatandaşımız da eğitim görecek.

Ayrıca ücretli olarak vatandaşların yararlanabileceği mükemmel bir fitness salonu da bulunuyor. Yine Odunpazarı Belediyesi sporcularının faydalanacağı açık ve kapalı voleybol ve basketbol sahaları da kompleksin önemli bölümlerini oluşturuyor. Bir de halı sahanın bulunduğu komleks, yalnızca Odunpazarlıların değil, tüm Eskişehir’in hizmetinde olacak.

Emeği geçenleri tebrik eder, bu tarz yatırımların örnek olmasını dileriz.

Eskişehir’e yeni okul

Eskişehir Valiliği ve işadamı Avni Ongurlar arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Ülkemizin en önemli sorununun eğitime yeteri kadar önem verilmemesi olduğunu düşünenlerdenim. 

1950’lerde İtalya’nın çok ilerisindeydik; ama İtalya bizi geçti.

60’larda İspanya’nın ilerisindeydik; İspanya bizi geçti.

70’lerde Güney Kore’nin ilerisindeydik, 80’lerde Bulgaristan ve Romanya gibi ülkeler bize gıptayla bakıyordu.

Şimdi bu ülkelerin kilometrelerce gerisinde kalmamızın en önemli sebebi bizim eğitime önem vermiyor olmamız, onların ise önem veriyor olması.

Dolayısıyla açılan her yeni okula, ülkemizin savunmasına katılmış bir kale gözüyle bakmak lazım. Hem Eskişehir Valiliğini hem de hayırsever işadamımız Avni Ongurlar’ı tebrik ederiz.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi