Eskişehir Büyükşehir Meclisi’nde tartışmalı maddeler gündemde

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir Meclisi’nde tartışmalı maddeler gündemde
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin başkanlığında yapıldı. Toplantıda, şehirdeki önemli projeler ve mali düzenlemelerle ilgili toplam 51 madde görüşüldü

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda toplam 51 madde ele alındı. Bunlardan 8’i oy çokluğuyla, 43’ü ise oy birliğiyle kabul edildi.

Yol Harcamalarına Katılma Payı

Toplantının 15. maddesinde, yol harcamalarına katılma payı (asfalt ve tretuvar) alınmasına dair bir düzenleme görüşüldü. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş, bu düzenlemenin vatandaşlar üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu belirterek, “Ekonomik sıkıntılar yaşanırken bu tür ek maliyetlerin getirilmesi etik değildir” dedi. Ancak, AK Parti grubunun ret oyuna rağmen madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Kentsel Dönüşüm ve Kira Yardımları

Kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerine yapılacak kira yardımlarıyla ilgili bir diğer madde de gündemdeydi. Ayşe Ünlüce, AK Parti’nin bu maddeye önce karşı oy kullanıp sonra onay vermesinin ilginç bir durum yarattığını belirtti. Ünlüce, sözleşmelerin meclisten geçtiğini ve ekonomik koşulların değişmesi nedeniyle kira yardımlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Bakanlığa yapılan yazılı başvurulara yanıt alınamaması nedeniyle konunun tekrar meclise getirildiğini ve bu süreçte hukuki bir karmaşıklığın ortaya çıktığını ifade etti.

Yeşil Alanın Ticaret Alanına Dönüştürülmesi

30. maddede, Emek Mahallesi’ndeki yeşil alanın ticaret bölgesi olarak yeniden düzenlenmesi ele alındı. AK Parti Meclis Üyesi Ali İnci, alanın park olarak kalmasını talep etti. CHP Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş ise, akaryakıt istasyonu olarak planlanan alanın mahkeme tarafından iptal edildiğini ve eş değer yeşil alanın başka bir bölgede sağlandığını belirtti. Bu nedenle alanın ticaret bölgesi olarak düzenlenmesinin uygun olduğunu vurguladı. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi