İstanbul Ticaret Üniversitesi'de büyük tören: 2024-2025 akademik yılı açıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İstanbul Ticaret Üniversitesi'de büyük tören: 2024-2025 akademik yılı açıldı!
A
a

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yılı açılış töreni, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Tören, Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapıldı ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın yanı sıra, 24. Akademik Yıl Açılış dersini veren Prof. Dr. İskender Pala’nın da konuşmasıyla dikkat çekti.

Sütiş Eskişehir

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı açılış töreni Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla Sütlüce Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Törende 24. Akademik Yıl Açılış dersi Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala tarafından verildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2024-2025 Akademik yılı açılış töreni, Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Necip Şimşek ile Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay’ın yaptığı törene, önceki dönem öğretim üyelerinden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat ile Prof. Dr. Pala’nın yanı sıra MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Dr. Erhan Eken, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Develioğlu, İTO Yönetim Kurulu üyeleri ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR PROF. DR. NECİP ŞİMŞEK: “BARIŞ VE BİLİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Şimşek, açılış konuşmasında üniversitenin yeni akademik yıl hedeflerini ve vizyonunu paylaştı. 26 bin 176 mezunu geride bırakan üniversitenin, bu yıl İstanbul Ticaret Üniversitesi Ailesine katılan 1800'e yakın yeni öğrenciyle 24. Akademik Yılı karşıladığını belirten Prof. Dr. Şimşek, “İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak, uluslararası alanda güçlü iş birliklerimiz ve genişleyen Erasmus ağımızla Türkiye ve Türk dünyasının farklı üniversiteleriyle akademik ve araştırma faaliyetlerimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Prof. Dr. Şimşek, Gazze’de yaşanan insanlık dramını da hatırlatarak üniversitenin barış, adalet ve insan hakları konusunda öğrencilerine eğitimler vermeye devam edeceğini ifade etti.

DR. İSRAFİL KURALAY: “ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYORUZ”

Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay da uluslararası alanda büyüyen iş birliklerine dikkat çekerek, üniversitenin Özbekistan'ın Buhara Devlet Üniversitesi ve Taşkent Dokumacılık ve Sanayi Üniversitesi ile ortak dersler başlatıldığını hatırlattı. Dr. Kuralay, “Bu adım, akademik iş birliğimizi güçlendirdi ve diğer kardeş ülkelerle de benzer iş birlikleri devam edecek” dedi. Üniversitenin 82 ülkeden bin 155 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını da belirten Dr. Kuralay, bu öğrencileri kültür elçisi olarak gördüklerini, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin de uluslararası öğrencilere yönelik sosyal medyada karalamalara itibar etmemelerini dile getirdi. Dr. Kuralay, yaz döneminde üniversiteye yapılan yeniliklerden bahsederek üniversite girişindeki koridorun “Ticaret Cadde” olarak düzenlendiğini ve “Sadabat Bahçe” adıyla yeni sosyal alanların oluşturulduğunu açıkladı.

TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT: “GEÇMİŞİMLE GURUR DUYUYORUM”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eski bir akademisyeni olduğunu hatırlatarak, bu vasfıyla gurur duyduğunu kaydetti. Üniversitenin iş dünyası ile güçlü iş birliğine vurgu yapan Bakan Bolat, “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin uluslararasılaşma konusundaki başarıları bizler için gurur kaynağıdır” dedi. Prof. Dr. Bolat, Türkiye’nin geleceği için donanımlı bireyler yetiştirmenin önemi üzerinde durarak, üniversitelerin AR-GE faaliyetleri ve bilginin toplumla buluşturulmasında stratejik bir rol üstlendiğini kaydetti.

Bakan Bolat, öğrencilere yönelik mesajlarında, üniversite hayatının sadece bir başlangıç olduğunu, eğitimin hayat boyu devam ettiğini vurgulayarak, “Üniversite diplomasının, hayat üniversitesinde başarılı olmak için bir adımdır. Meraklı, çözüm odaklı ve sürekli kendini yenileyen bireyler olmanızı tavsiye ediyorum. Yabancı dilleri mutlaka öğrenin. İngilizce başta olmak üzere en az 2-3 yabancı dil öğrenmek çok çok önemli. Türkiye büyük bir yarış içindedir. Gençler güçlü, cesur ve enerjik bir şekilde bu yarışta yer alarak ülkemizi daha ileriye taşıyacaklar. Üniversite sınavındaki başarınızdan ve ülkemizin güzide itibarlı eğitim kurumlarından İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne yerleşmiş olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Diğer üniversitelere yerleşmiş öğrenci kardeşlerimi de yürekten tebrik ediyorum. Burada üniversite hayatınızın başarılarla dolu geçmesini Allah'tan niyaz ediyorum” dileyerek konuşmasını tamamladı.

İTO BİRİMLERİNDE HER YIL 150 ÖĞRENCİYE STAJ İMKANI

İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu da “İstanbul Ticaret Odası olarak, 800 bini aşkın üyemizle iş dünyası, kamu ve üniversite arasındaki iş birliğine özel önem veriyoruz. Bu sinerji, öğrencilerimizin eğitim hayatında büyük katkılar sağlıyor” dedi. Develioğlu, İTO Başkanlık yerleşkesi ve iştiraklerinde her yıl 150 öğrenciye staj imkânı sağladıklarını ve mezunların yüzde 80'inin eğitim aldıkları alanda istihdam edildiğini vurguladı.

İTO’NUN MİRASI ÜNİVERSİTEYE GÜÇ KATIYOR

İTO Meclis Başkanı Dr. Erhan Erken ise İTO’nun bir zamanlar Dersaadet Ticaret Odası ismiyle bir imparatorluğun Ticaret Odası olduğunu hatırlatarak İTO’nun 142 yıllık geçmişinden gelen gücüne ve üniversiteye desteğine vurgu yaptı. Dr. Erken Gazze’deki zorlu şartlara işaret ettiği konuşmasında “Eğitim her coğrafyada büyük önem taşıyor. Gazze’de şu anda üniversitelerin bulunmaması, o bölgedeki sıkıntıların bir göstergesi. Zulüm altındaki insanların kurtulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. DEMİRLİ: “TİCARET, EĞİTİM EKOSİSTEMİNDE ÖNEMLİ BİR YER”

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eğitim ekosistemindeki yerini vurguladı. Üniversitenin nitelikli insan gücü yetiştirme konusunda önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Demirli, “Bu üniversitenin yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Prof. Dr. Demirli, üniversitenin eğitim dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu, İstanbul Ticaret Üniversitesinden ayrıldıktan sonra daha yakından gözlemlediğini ifade etti.

ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. ERSOY: “TİCARET, YENİ YÜZYILDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin güçlü finansal destek, yetkin akademisyen kadrosu ve toplumsal katkılarıyla Türkiye'nin yeni yüzyılında önemli bir rol üstleneceğini belirtti. Prof. Dr. Ersoy, Gazze'deki duruma da değinerek, “Gazze'de akademisyen ve öğrenciler açılış yapamıyor, İsrail'in zulmü sona ermeli” dedi. Prof. Dr. Ersoy, ÖSYM’nin uluslararası alanda önemli adımlar attığını da belirterek, TR-YÖS adıyla uluslararası öğrenci sınavını başlattıklarını, şubat ayında e-TEP sınavını hayata geçireceklerini ve Türkiye'de YKS sınavının e-sınav formatında yılda birden fazla yapılması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

PROF. DR. İSKENDER PALA’DAN AÇILIŞ DERSİ

24. Akademik Yılın açılış dersini veren Prof. Dr. İskender Pala, açılış dersinde Mevlâna’nın Mesnevisi ve Çin Denemeleri isimli eserden örneklerle bilgi ve başarı yolculuğunu ele aldı. Öğrencilere, diploma hedefiyle değil, gerçek bir öğrenme amacıyla ilerlemeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Pala, başarıya ulaşmanın sabır ve özveri gerektirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Pala, “Öğrenciler, üniversitedeki olanakları sonuna kadar kullanmalılar, aksi takdirde bu fırsatları değerlendirmek isteyen birçok genç var” diyerek sözlerini tamamladı. Tören, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak : Bülten - İstanbul Ticaret Üniversitesi
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi