Eğitime tasarruf tedbiri engeli!

Okullar, açıldı… Öğrenciler, veliler ve öğrenciler heyecanlı. Aynı zamanda da dertli!

10 Eylül 2024 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Okullar, açıldı…
Öğrenciler, veliler ve öğrenciler heyecanlı. Aynı zamanda da dertli!
Kayıt Parası çok konuşuldu, çok tartışıldı ama vermeyen veli kalmadı gibi…
Bir de farklı alınan paralar var.
Milli İrade ilkokulu buna örnek!
Milli İrade ilkokulu diğer okullardan farklı olarak “proje okulu” olarak adlandırılıyor. Okulun özelliği tam gün eğitim var. Daha çok anne-babası çalışan çocukların eğitim gördüğü bir okul.
Daha önceki yıllarda çocuklar okula gidiyordu ve dersler bittiğinde Halk Eğitim öğretmenleri tarafından öğrencilere kurslar veriyordu.
Ancak tasarruf tedbirleri kapsamında artık Halk Eğitim Merkezleri’nden kurslar için öğretmen verilmeyeceği  kapatıldığı belirtiliyor. Okuldan velilere gönderilen yazıdan okulda 14.40-16.05 (2 ders)  saatleri arasında çocuk kulübü açılacağı belirtiliyor ve velilerden aylık olarak 1200 ücret isteniyor.
Okul yönetimi bir de uyarıda bulunuyor:
-Sistemin uygulanabilmesi için pazartesi gününe kadar Çocuk kulübüne katılım durumunuzu belirtin!
…/…
Öğrenci velisi çocuğun ücretini yatırmazsa ne olacak?
O zaman çocuğunu gidip kendisinin okuldan alması gerekecek. Okulun annesi-babası çalışan öğrenciler için olduğu sanırım unutuluyor.
Devlet okullarında bu tür uygulamalar olmaması gerekir. Tasarruf tedbirlerinin bedelini velilere yüklemek doğru değil. Milli eğitimde, sendikalarda, halk eğitimde, belediyelerde öğrencilere gönüllü kurs verebilecek eğitimci mutlaka vardır. Okul yönetiminin önce bu seçenekleri gözden geçirmesi gerekir.

 

BİLİNMEYEN BİR DENKLEM!

Narin…
8 yaşındaydı…
Yaşayamadan, katledildi, yok edildi.
CHP'nin önceki dönem Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Sözcü TV’de, hepimizin kanını donduran cinayetle ilgili adli tıp detaylarını anlattı…
Dikkat çekici cümleleri şöyle:
-Uzun süre suda kaldığı için deliller büyük ölçüde ortadan kalktı. Belki de 19 günde sürecin aydınlatılamamasının ardında belki de o bekleme süreci ve delillerin bir şekilde karartılması gibi bir amaç mı var diye düşünülüyor.
-Adeta aile söz birliği etmiş, çocukları için feryat figan eden bir görüntüden ziyade ağız birliği etmiş bir köy, sanki bir sırrın ortaklaştırılarak saklandığı izlenimi verdiler. Ama yine de adli tıpta hiç bir şey yapılamayacak değil. Detaylı iyi bir analiz, iyi bir süreç yönetilirse eğer bir takım bulgular, DNA eşleştirmeleri, arabada, arabanın çevresinde gibi. Yapılacak şeyler az değil.
-Şöyle bilgiler de var kamuoyunda, dere yatağında bırakılmış üzeri çalı çırpıyla, yapraklı bitkilerle örtülmüş ve bunların hala çok yeşil olması iklimde düşünüldüğünde nasıl yeşil kaldı 19 günlük süreçte. Daha yeni bir süreçmiş gibi bir izlenim veriyor. Dolayısıyla bilinmeyen bir denklem!

 

İLK DERSE DESTEK!

Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dersi “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla başladı. Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, sosyal medyadan paylaştığı mesajla bakanlığın bu uygulamasına destek verdi:
-İlk dersin “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla başlaması insani, vicdani ve tarih şuuru itibariyle son derece kıymetlidir.
…/…
Çanakkale ve Gazze’nin ortak özellikleri ikisinin de “vatan savunması” yapması ve geçilememesi…
 

İNSAN ONURU!

 Ünlü felsefecimiz İoannaKuçurdi “insan onurunun” ne olduğunu şu cümlelerle anlatıyor:
-İnsan onuru sizin başınıza gelen değil, başkasının başına gelen bir olay karşısında, sizin nasıl bir tutum sergilediğinizle ilgilidir. Biz, insan onurunu uğradıklarımızla değil, yaptıklarımızla koruruz.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Yoruldum; ayağımın değil, yüreğimin götürdüğü yerlere gitmekten. Sustum; dilimdekileri değil, yüreğimdekileri söyleyememekten. Maksim Gorki

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi