Eskişehir de merak ediyor: Simit fiyatlarına o ilde yüzde 50 zam yapıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir de merak ediyor: Simit fiyatlarına o ilde yüzde 50 zam yapıldı!
A
a

Kahvaltının sembolü simit, fiyat artışıyla gündeme oturdu. Ankara'da simit fiyatlarına gelen yeni yüzde 50'lik zam vatandaşı da şaşırttı. Peki Eskişehir'de de simit fiyatlarına zam gelecek mi? İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Ankara'da simit fiyatlarına yüzde 50 oranında büyük bir zam yapıldı.

Ankara'da simit artık 15 TL

Daha önce 10 TL’den satılan simidin yeni fiyatı 15 TL olarak belirlendi. Bu ani artış, halk arasında da tepkilere yol açtı.

Simit, kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olarak geniş bir tüketici kitlesi tarafından tercih ediliyor. Ancak, fiyatlardaki bu önemli artış, simidin günlük alışverişlerdeki yerini de değiştirmiş durumda.

"Doğal gaza, elektriğe, ham maddeye ve işçiye her gün zam geliyor"

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simidin 15 TL’ye yükselmesini değerlendirdi. Delibaş, artan maliyetler nedeniyle simit fiyatlarını sabit tutmanın neredeyse imkansız olduğunu belirtti. "Doğal gaza, elektriğe, ham maddeye ve işçiye her gün zam gelirken, simit fiyatlarını sabitlemek akıl ve mantık işi midir?" şeklinde konuştu.

Eskişehir'de de simite zam gelecek mi?

Ankara'da simit fiyatlarına yapılan büyük zammın ardından, Eskişehir'de de benzer bir artışın olup olmayacağı merak ediliyor. Eskişehir'deki simitçiler, Ankara'daki fiyat artışlarını yakından takip ederken, yerel halk fiyatların nasıl şekilleneceği konusunda endişeli. Şehirdeki simit fiyatlarının ne yönde değişeceği, ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Son zamlarla birlikte Eskişehir'de simit fiyatı 12 TL'ye ulaşmıştı. 

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi