Eskişehirliler Dünya Akbaba Günü'nü kutladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler Dünya Akbaba Günü'nü kutladı
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Dünya Akbaba Günü'nü renkli ve bilgilendirici bir etkinlikle kutladı. Etkinlik kapsamında, doğada kanadı kırık olarak bulunan ve tedavi edilen akbaba ziyaretçilere tanıtıldı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Dünya Akbaba Günü’ne özel renkli bir etkinlik düzenleyerek vatandaşları bilgilendirdi ve farkındalık yarattı. Etkinlik kapsamında, doğada kanadı kırık olarak bulunan ve tedavi edilen akbaba, ziyaretçilere tanıtıldı. Akbabaların nesli tükenme tehdidi altında olduğuna dikkat çeken Hayvanat Bahçesi yetkilileri, bu kuşların korunmasının önemini vurguladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şubesi tarafından getirilen akbaba, hayvanat bahçesinde tedavi edilerek ziyaretçilere gösterildi. Kanat açıklığıyla dikkat çeken akbabanın yakınından geçen vatandaşlar, büyük kuşu hayranlıkla inceledi.

Veteriner Hekim Mehmet Uğur Altuncu, "Küçük Akbaba Koruma" projesine dikkat çekerek, akbabaların korunması için yürütülen çalışmaları anlattı. Altuncu, bilet gelirlerinin yüzde 5'inin yaban hayatı koruma fonuna aktarıldığını ve bu fonla akbabaların yaşam alanları, beslenme alanları ve göç yolları hakkında bilgi topladıklarını belirtti. Türkiye'de akbabalar hakkında yapılan en kapsamlı çalışma olduğunu vurguladı.

Ziyaretçiler, akbabayı yakından görmenin yanı sıra kurulan stantlarda eğlenerek bu kuşların doğadaki rolü hakkında bilgi edindiler. Farklı illerden gelen vatandaşlar da yapılan çalışmalardan dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.


 
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi