"Yönetmelik yok katliam var!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Yönetmelik yok katliam var!"
A
a

“Kanlı yasa” olarak bilinen ve sokak hayvanlarının öldürülmesini de öngören yasa AK Parti ve MHP’nin oylarıyla Meclisten geçmesinin ardından Türkiye’nin birçok yerinden gelen katliam haberleri ile ilgili konuşan Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Pınar Cengiz, “Henüz daha yönetmelik beklenmeden yapılan bu işlemler katliamlara yön vermektedir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan ve kamuoyunda büyük tepki çeken "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ResmiGazete’de yayımlanmasının ardından ülkenin birçok noktasında peş peşe katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Pınar Cengiz, “Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan Niğde ve Altındağ Belediyelerinde toplanan hayvanların topluca ve yasada yeri olmayan çeşitli şekillerde ölümleri, Edirne Uzunköprü ilçesinde ölü köpek bedenlerinin  ilçe çöplüğünde çuvallar içinde bulunduğuna ilişkin görüntüler, bugün basına yansıyan Manisa’da üç küçük yavru kedinin kafasının ezilerek katledilme görüntüleri… Maalesef her geçen gün başkaca şehirlerden katliam haberleri duyuyoruz. Bu yasanın varlığının verdiği güçle insanların nasıl insani değerlerini kaybettiklerini izliyoruz. Bu ölümler geri dönüşü mümkün olmayan şekilde kanun amacına aykırılık oluşturmaktadır. Belediyelerin yaptığı bu katliamlar belediyenin hukuki, vicdani ve tarihi sorumluluğu olarak asla unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALMAMALIYIZ

Herhangi bir gerekçe göstermeksizin yapılan toplamaların kanuna aykırı olduğunun altını çizen Cengiz, “14. Maddede tanımlı; ‘Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek’ suçuna da sebep olacaktır.Henüz daha yönetmelik beklenmeden yapılan bu işlemler katliamlara yön vermektedir. Kapasitesi ve mevcut, gerçek durumları ortada olan bakımevlerine ilgili kanun uygulama yönetmeliği çıkmaksızın hayvanların toplanması demek hayvanların toplu olarak öldürülmesine eş değer uygulamaları ortaya çıkaracaktır. Bu ihlaller karşısında sessiz kalmamak, gelişigüzel uygulamaları engellemek için gerekli mercilere şikâyet etmek, CİMER ve bilgi edinme hakkı kapsamında başvuru yapmak mümkündür. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak adaletin her canlı için sağlanması gerektiğini hatırlatıyoruz” şeklinde konuştu.                                                                    
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi