Seramik çalıştayı başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Seramik çalıştayı başlıyor
A
a

Gaia Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen ve Odunpazarı İnşaat A.Ş.’nin destek verdiği...

Sütiş Eskişehir
Gaia Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen ve Odunpazarı İnşaat A.Ş.’nin destek verdiği “Seramik Pişirim Çalıştayı” başlıyor.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, çalıştay kapsamında, Naked Raku, Obvara, Saggar ve Raku gibi farklı pişirim tekniklerinin uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, “Seramik sanatıyla ilgilenen, ilgi duyan ve seramik bölümünde okuyan öğrencileri buluşturacak olan çalıştayda, sanatsal-teknik-teknolojik açıdan bilgi ve deneyimler de paylaşılacak” denildi.

Gerçekleştirilen çalıştayın bölgeye canlılık kazandırmak için düzenlendiği de kaydedilen açıklamada, bu çalıştay sayesinde Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde cam, lületaşı ve ahşap sanatından sonra, seramik sanatının da etkili olacağı ifade edildi.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Orta Mahalle Çıkıllıoğlu Sokak’ta gerçekleştirilecek çalıştayın, 13 Eylül Pazar günü saat 14:00’te Şarkiye Mahallesi Işıklar Sokak’ta bulunan Yağcızade Konağı’nda yapılacak sergi ile sona ereceği bildirildi.

11 Eylül’de başalayacak “Seramik Pişirim Çalıştayı”na katılımcı olarak gelecek sanatçılar ise şöyle:
“Kaan Canduran, Kim Yong Moon, Candan Güngör, Duygu Kahraman, İ.Vefa İrdelp, Serkan Gönenç, A.Cüneyt Er, Çiğdem Önder Er, Şenay Öztürk Ozan ve Seda Küçükçakır.”iha
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi