Diş hekimlerinin sempozyumunda Başkan Ataç’tan vizyon mesajı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Diş hekimlerinin sempozyumunda Başkan Ataç’tan vizyon mesajı
A
a

Eskişehir Diş Hekimleri Odası’nın düzenlediği Ekim Sempozyumu’nda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “İyi ki hekim olmuşum, gene doğsam gene hekim olmak isterim. Ben Cenk’e çok teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik yapmışlar. İşte vizyon bu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Diş Hekimleri Odası tarafından düzenlenen Ekim Sempozyumu, Anemon Otel’de başladı. 2 gün sürecek olan sempozyumun ilk gününe ilgi büyük oldu. Etkinliğe Oda Başkanı Dt. Cenk Ataç, yönetim kurulu üyeleri, diş hekimleri ve konuşmacıların yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

GELENEKSELLEŞTİRECEĞİZ

ES TV’den canlı yayınlanan sempozyumun açılışında konuşan Cenk Ataç, programlarının hem bilimsel hem de sosyal açıdan dolu dolu olduğunu vurgulayarak, “Sempozyumun ilkini 2 sene önce Bursa Diş Hekimleri Odası’yla birlikte yapmıştık. Bu sene sadece Eskişehir Diş Hekimleri Odası olarak yapıyoruz. Büyük ihtimalle bunu yılda bir olarak gelenekselleştireceğiz” dedi. Sempozyuma meslektaşları tarafından büyük ilgi olduğunu söyleyen Ataç, “Bilim devamlı kendisini yeniliyor, biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sempozyuma büyük ilgi gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

İŞSİZ DİŞ HEKİMLERİ ORDUSU OLUŞACAK

Diş hekimlerinin sorunlarına da değinen Ataç, “Bizim en önemli sorunumuz; çok fazla diş hekimliği fakültesi sayısı ve kontenjan sayısı. Ben mezun olduğumda 9 tane fakülte vardı şimdi 109 tane fakülte var. Şu an Türkiye’de 50 bine yakın diş hekimi var, her yıl 10 bine yakın diş hekimi mezun oluyor. Bu mesleğimizi değersizleştiriyor ve açılan fakültelerde eğitim kalitesi düşüyor. Çünkü yeterli öğretim görevlisi ve şartlar yok. Genç meslektaşlarımız bu konuyla ilgili çok büyük sıkıntı yaşayacaklar. İşsiz bir diş hekimleri ordusu oluşacak. Sağlık Bakanlığı bizimle iletişim kuruyor ama bazı şeyler tepeden bitiyor. O yüzden değiştiremiyoruz bazı şeyleri. Ama biz yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BU KENTTE YAŞAMAK AVANTAJLIDIR

Meslektaşlarını yalnız bırakmayan Başkan Ahmet Ataç ise, “Eskişehir kavşak noktasıdır, tren sevdalısı bir kenttir. Havacılığı, sanatı, eğitimi de güçlüdür. Bu kentte yaşamak avantajlı bir kenttir. Büyük illerdeki arkadaşlarıma ‘gelin Eskişehir’e yerleşin’ diyorum. Bir semtten bir semte gideceğinizden daha kısa sürede Eskişehir’den Ankara’ya ulaşırsınız derim” diyerek Eskişehir’deki yaşamın kolaylığını vurguladı.

YILMADAN USANMADAN ÇALIŞTIK

35 sene diş hekimliği yaptığını hatırlatan Başkan Ataç, “15 yıl da oda başkanlığı yaptım. Odaların kurulduğunda çok büyük sorunlar vardı, onlar olağanüstü çalışmalarla eksile eksile bu günlere kadar geldi. Odalarımız çok önemli çünkü bizim dönemimizde üyelik pozisyonları biraz zor oluyordu. ‘Oda bize ne yapacak?’ gibi sorularla karşı karşıya kalırdık. Ama yılmadan, usanmadan çalışmalarımızı sürdürdük. Gerçekten Eskişehir’i Türkiye’de odalar babında iyi bir seviyeye getirmiştik. O zaman da yine İstanbul ile bir takım ters düşmelerimiz olurdu. Ama sonunda herkes el sıkışarak dönerdi” ifadelerini kullandı.

İYİ Kİ HEKİM OLMUŞUM

Hekimliğin çok farklı bir duygu olduğunu söyleyen Başkan Ataç, “Hekimliğimde ‘Dt.’ Rumuzunu kullanmadım ama belediye başkanlığımda kullanıyorum. Bir diş hekiminin neler yapabileceğini göstermek adına kullanıyorum. Sağlık alanında güzel hizmetler yaptık.  İyi ki de hekim olmuşum, gene doğsam gene hekim olmak isterim. Ben Cenk’e çok teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik yapmışlar. Yani işte vizyon bu. Diş hekimleri eliyle yaptığını gözüyle gören bir meslektir. Güç bir eğitimin ardından güç bir meslek. Ama başarılı olduğunuz zaman hastanın da sizin de yüzünüz güler” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi