The Sopranos dizisinin Türk versiyonunun adı ne? Şafak Sezer ve Hande Ataizi'nin oynadığı Altındağlı'nın kadrosu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç The Sopranos dizisinin Türk versiyonunun adı ne? Şafak Sezer ve Hande Ataizi'nin oynadığı Altındağlı'nın kadrosu
A
a

İtalyan asıllı Amerikan bir mafya ailesi olan Sopranos ailesinin lideri Tony Soprano'nun aile, mafya ve iş ilişkilerini anlatan The Sopranos dizisinin Türk versiyonu çekildi. Şafak Sezer ve Hande Ataizi'nin başrollerini oynadığı dizinin adı ve konusu ne? Kaç sezon ve kaç bölüm yayınlandı, Altındağlı dizisi neden iptal edildi? İşte bu soruların cevabı.

Sütiş Eskişehir
The Sopranos, 21 Emmy Ödülü, 5 Altın Küre, oyuncularının bireysel ödülleri ve onlarca adaylıkla dünya dizi tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak gösteriliyor. Dizi İtalyan-Amerikan bir mafya ailesi olan Soprano ailesinin mafya lideri Tony Soprano'nun etrafında dönmektedir. 2013 yılında hayatını kaybeden James Gandolfini'nin canlandırdığı Tony Soprano, panik atak geçirir ve terapist Dr. Jennifer Melfi'nin muayenehanesinde mafya, iş ve ailesi hakkında kimseyle paylaşamadıklarını paylaşır. 10 Ocak 1999 yılında ilk bölümü yayınlanan The Sopranos dizisi 8 sezon ve 86 bölüm devam etmiş ve 10 Haziran 2007 tarihinde arkasında onlarca komplo teorisi ve tartışmalar bırakarak sona ermiştir. Dizinin IMDB puanı 10 üzerinden 9.2'dir.

 The Sopranos'un Türkiye versiyonunun adı ne, başrolünde kimler oynuyor?

The Sopranos dizisi final yapalı 17 yıl oldu ama hala dünyada hakkında en çok konuşulan dizilerden biri. Dizinin Türkiye versiyonu da çekildi ve son zamanlarda sosyal medyada bu konu alay konusu oldu. Her ne kadar Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya'nın oynadığı Aile dizisi için The Sopranos'un Türkiye versiyonu dense de Aile dizisinin The Sopranos dizisi ile pek örtüştüğü söylenemez. 

The Sopranos dizisinin Türkiye versiyonunun adı Altındağlı'dır. The Sopranos'un The Sopranos'un açılışı, karakterleri, senaryosu hatta jenerik müziği ile birebir kötü bir kopyası olan Altındağlı'nın başrolünde Şafak Sezer oynamaktadır. Şafak Sezer, The Sopranos'un orijinalinde James Gandolfini'nin canlandırdığı Tony Soprano karakterine denk gelmektedir. Hande Ataizi ise Lorraine Bracco'nun canlandırdığı terapist Dr. Jennifer Melfi'ye denk gelmektedir. Dizide geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz usta sanatçı Aydemir Akbaş da The Sopranos dizisinde Junior Soprano karakterine denk gelen "amca"yı oynamıştır. 2 Aralık 2013 yılında Show TV'de yayınlanmaya başlayan dizi sadece 2 bölüm seyirci ile buluşmuş ve iptal edilmiştir. Dizi IMDB'de 10 üzerinden 1.6 puan alarak en kötü diziler arasında yer almıştır. Kanal yönetimi henüz 2. bölüm yayınlanmışken diziyi iptal ederek yayından kaldırmıştı. The Sopranos'un Türk versiyonu Altındağlı'da "aksi amca" karakterini oynayan ve The Sopranos ile dizinin tek benzeyen yanı olmayı başaran usta sanatçı Aydemir Akbaş yıllar önce verdiği röportajda “Ben demiştim ne o Soprano mu Moprano mu tutmaz diye." demişti.

The Sopranos'un Türkiye uyarlaması Altındağlu Türk dizi tarihinin en kısa süreli maceralarından biri olurken Şafak Sezer ve The Sopranos hayranları son zamanlarda diziyle ilgili sosyal medya paylaşımları ile diziyi tekrar gündeme getirdi ve Altındağlı'yı yayınlandığı dönemki popüleritesinden daha çok popüler yaptı.Altındağlı'yı yayınlandığı dönemki popüleritesinden daha çok popüler yaptı.
Kaynak : Tuğçe Kaş
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi