Suavi kimdir, nereli? (Suavi'nin Hayat Hikayesi)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Suavi kimdir, nereli? (Suavi'nin Hayat Hikayesi)
A
a

Bir yıl boyunca Hataylı depremzedelere bizzat kendi elleriyle yemek yaptı dağıtan Suavi, Beykoz Belediyesi'nin düzenlendiği konserde saldırıya uğradı.  Peki Suavi kimdir, nerelidir? İşte Suavi'nin hayat hikayesi.

Sütiş Eskişehir

Suavi Kimdir?

Mehmet Suavi Saygan, 26 Ağustos 1950'de Kırıkkale'de doğdu. Memur bir babanın ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan biri olan Suavi, çocukluğunu ve gençliğini burada geçirdi.

Müzikle olan ilgisi erken yaşlarda başlayan Suavi, Kırıkkale'de Meçhuller Grubu'nu kurarak aktif müzik kariyerine adım attı. Daha sonra Ankara'ya giden Suavi, üniversite yıllarında (1968-1972) gece kulüplerinde çeşitli gruplarla birlikte şarkı söylemeye ve konserler vermeye başladı. Bu sayede okul masraflarını da karşılayabilen sanatçı, aynı zamanda kendi şarkılarını ve grubunu oluşturmaya başlamıştı.

ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar orkestralarda bateri ve gitar çalan Suavi, aynı zamanda solistlik de yaptı. Yeteneklerini sergileyen sanatçı, pek çok önemli müzik yarışmasında derece almayı başardı. 1994 yılında TRT'de düzenlenen Altın Anten Yarışması'nda "Yalıçapkını" eseriyle birincilik elde etti ve Asya'nın Sesi Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Burada jürinin "Grand Prix" ödülüne layık gördüğü Suavi, 1997 yılında da Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda "De Lan" şarkısıyla profesyonel kategoride en iyi besteci ve en iyi profesyonel yorumcu seçildi.

Uzun ve başarılı kariyeri boyunca Suavi, Türk müziğine katkıda bulunmaya devam etmiş ve sevenleri tarafından büyük saygı görmüştür. Şairin sıra dışı şiirlerini besteleyen bir sanatçı oldu. Şiirlerindeki derinlikli anlatım ve duygusal çağrışımlar, bestekârın yaratıcı yorumlarıyla müziksel bir kimlik kazandı. Bu işbirliği sayesinde şairin çarpıcı sözleri, ruhani ve düşündürücü bir melodi eşliğinde dinleyicilere ulaştı. Böylece şairin özgün eserleri, besteci tarafından yeni bir sanatsal boyuta taşınarak daha geniş bir kitleye hitap etme fırsatı buldu.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi