Mart 2019 seçimlerinin ardından BBC muhabiri Mark Lowen’e seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu ile bir röportaj yapıyor…
İngiliz muhabirin yönelttiği sorulardan biri de şöyleydi:
-
Cumhurbaşkanı'nın iktidarı açısından sonun başlangıcı olup olmadığını değerlendirir misiniz?
İmamoğlu’nun yanıtı:
-Her şeyin bir sonu vardır. Partilerin hükümetlerin, hayatın kendisinin. Sayın Erdoğan iktidarda 17. yılını doldurdu. Sorunlar ve hoşlanmadığımız şeyler olmakla birlikte bu siyasi bir başarıdır. Elbette her şey gibi bunun da bir gün sonu gelecek.
Muhabir işte o soruyu yöneltiyor:
-
Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu mudur?
Açık ve net soruya İmamoğlu, gülerek yanıt veriyor:
-Allah bilir!
Aradan epey zaman geçti! İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti! Partisinin düzenlediği ön seçime tek aday olarak girdi ve kazandı.
Diploması iptal edildi, Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı…
Siyasette gelecek için plan yapılmaz!
Siyasetin bilinen gerçeği belirsiz olmasıdır!
Son kimi zaman ürkütücüdür.
Ama bir yerde son varken yeni bir başlangıçta vardır…
BEYNİNİZİ ÇALIŞTIRIN!
1-İnsan beyninin ayaktayken ve açık havadayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir
. Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız, ”volta atmayı” deneyebilirsiniz.
2-Günde aklınızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkındaysa, hayatınız da ona göre şekillenir.
Unutmayın, kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda da onu çoğaltırsınız.
3-Beynin en tehlikeli yanı ”
ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Beyin odaklanılan hedef olumsuz olsa bile, bunu gerçekleştirmek için çalışır. Topluluk önünde konuşma yaparken ”acaba heyecanlanır mıyım ?” diye düşünürseniz, heyecanlanırsınız.
4-Beyin kısa süreli hafızada beş ile yedi arasındaki bilgiyi işleyebilir. Yeni bir bilgi gelince, bu bilgilerden birini atar.
Buna ”sihirli sayı” kuralı denir. Bu kural aşılıp aşırı bilgi yüklenmesi durumunda beynimiz ”servis dışı” olur. Hayatınızın en büyük kararlarını alırken ”kafadan” değil, tıpkı beş haneli iki rakam grubunu çarparken yaptığınız gibi, bir kağıt üzerine yazarak ne yapacağınızı hesaplayın.
TÜRKİYE’DE BİR GÜN!
- 24. Pekin Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Milli Kayakçı Berkin Usta Uludağ Kervansaray Otel'de meydana gelen yangında hayatını kaybetti!
- 21 yaşındaki Murat Sarp Aşık, Saraçhane mitinginden evine dönerken gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Murat Sarp Aşık’ın, üniversite sınavında ilk 100'e girerek Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde okuduğu ve eskrim dalında ülkemizi temsil eden bir milli sporcu olduğu biliniyor.
- Adana'da 3 yaşındaki işitme engelli Kübra'nın ses algılamasını sağlayan biyonik kulağı çalındı.
ÇOCUKLARA NELER ÖĞRETMELİ!
Çocuklarınıza yazılım öğretmeyin. Zor durumlarla nasıl başa çıkacaklarını ve hayatta nasıl kalabileceklerini öğretin. Aksi durumda ortalık, çok zeki olduğunu sanan ancak temel yaşam becerilerinden yoksun, ailelerine bağımlı yetişkin görünümlü çocuklarla dolup taşar.
Psikoloji ve bilim
Bilmediğimiz şeyler bizi felakete sürüklemez. Bizi felakete sürükleyen şeyler gayet iyi bildiğimizi sandığımız fakat öyle olmayan şeylerdir.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ