Vira Bismillah

Eskişehirspor camiası, bu hafta sonu başlayacak olan 2024 – 25 BAL ligi sezonunu heyecanla bekliyor.

4 Ekim 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor camiası, bu hafta sonu başlayacak olan 2024 – 25 BAL ligi sezonunu heyecanla bekliyor.

Öncelikle geçen seneki yönetimimiz değişti. Bunun dışında teknik ekip ve futbolcular da baştan sona yenilendi. Her değişim heyecan yaratır. Bu seneye de heyecan ve umutla girdik. Hazırlık maçlarında alının sonuçlar da umutlarımızın artmasına neden oluyor.

Zorlu bir sezon geçireceğimiz baştan belli. Bu yolculukta hesapta olmayan puan kayıpları da yaşayacağız. Bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Ama yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Moralimizi de bozmayacağız. 

Önümüzde fırtınalarla dolu bir okyanus var. İşte o deryaları aşıp, güvenli limana ulaşmamız gerekiyor. “Bismillah Vira” diyelim ve artık şu amatör kümeden kurtulalım.

Meğer enflasyon düşmüş 

Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamalarına göre Eylül ayında tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 49,38, aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. Hani hükümetimiz “Enflasyon düşüyor” diyor ya, işte düşmüş hâli bu. Aman yavaş düşsün, bir yerlerini kırmasın.

Üstelik açıklanan rakamların TÜİK’e göre olduğunu hatırlatalım. TÜİK enflasyon oranlarını nasıl hesaplıyor bilmiyoruz. Mahkemelerin “Enflasyon rakamlarını nasıl belirlediğini kamuoyuna açıklamak zorundasın” kararına rağmen, bu karar uygulanmıyor. Yani TÜİK dese ki, “Enflasyon yüzde 15’e düştü” buna bile itiraz edemiyorsun. 

Ekonomik sıkıntılar artık iyice milleti canından bezdirdi. Öte yandan iktidara yakın müteahhitlerin Amerikan dolarları içinde yüzdüğünü de görüyoruz. Normalde hükümetin zenginden alıp fakire vermesi gerekirken, bizde fakirden alınıp zengine veriliyor.

Bu gidiş böyle devam edemez ve devam etmemeli. Çünkü artık millet burnundan soluyor.

Ali Yeldan’ı sevmiştik 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Üzeyir Karakülah Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Üzeyir Bey’e şimdiden başarılar dileriz. 

Ali Yeldan’a gelince…

Kendisi kısa süre içerisinde Eskişehirlilerin sevgisini kazanmayı başarmıştı. Ali Yeldan’ın hukuk bilgisini değerlendirmem imkansız. Ancak başarılı bir Başsavcı olduğunu hukukçular dile getiriyordu.

Ayrıca Türkiye’nin 26’ıncı büyük şehri olan Eskişehir’den, 3’üncü büyük şehri olan İzmir’e atanmasını bir terfi olarak değerlendirmek lazım. Ali Yeldan’a da yeni vazifesinde başarılar dileriz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi