Pişmiş topraklar şehrimizi renklendirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Pişmiş topraklar şehrimizi renklendirdi
A
a

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ile ortaya çıkan eserler, belirlenen bölgelere yerleştirilerek kente renk katıyor.

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 9.sunu düzenlediği Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, üretilen birbirinden değerli eserler ile kente değer katıyor. Bu güne kadar 100’ün üzerinde eserin üretildiği sempozyumlar sonunda parklarda ve çeşitli alanlarda yerini alan eserler halkın da büyük beğenisini topluyor.
 
 

Son dönemde yapılan eserler Tepebaşı Belediyesi tarafından özenle hazırlanan parklarda yerini alırken, 2000’li yılların başında yapılan eserler ise Heykel Park’ta, Anadolu Üniversitesi’nin karşısında ziyaretçilerini bekliyor. Belediyenin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdiği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ile Ulusal ve yurt dışından gelen konuk sanatçılar birbirinden değerli işlere imza attılar. Bugüne kadar 100’ün üstünde eser üretilen sempozyumların önemli bir ayağı olan bildiri sunumları ile de 400’ün üzerinde bilimsel makale yayınlandı. 15 gün süren sempozyumda yerel üreticiler, çeşitli atölyeler, asistan öğrenciler ve izleyiciler Eskişehir’in en önemli kent miraslarından olan pişmiş toprağı için bir araya geldiler.
iha
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi