Cafer Mahiroğlu Kimdir ve Ne İş Yapar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Cafer Mahiroğlu Kimdir ve Ne İş Yapar?
A
a

Halk Tv'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, iş dünyasında başarı hikayeleriyle dikkat çeken Türk iş insanlarından biridir. Hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda isim yapmış olan Mahiroğlu, özellikle perakende sektöründeki başarılarıyla öne çıkmaktadır. Peki PekiCafer Mahiroğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Cafer Mahiroğlu'nun kısaca hayatı... 

Sütiş Eskişehir

Cafer Mahiroğlu Kimdir?

Cafer Mahiroğlu, 1966 yılında Sivas’ın Akpınar köyünde doğmuştur.Okul yaşamını da burada tamamlayan Mahiroğlu, genç yaşlarda sorumluluk almayı ve çalışmayı öğrenmiştir.  İngilizce öğrenmek amacıyla 1980’lerin sonunda İngiltere’ye giden Cafer Mahiroğlu, burada kendi hayatını kurma mücadelesine girişmiştir. İngiltere'de tekstil sektöründe çalışarak kariyerine ilk adımlarını atmıştır.

Cafer Mahiroğlu'nun iş yaşamındaki en önemli adımlardan biri, İngiltere'de kurduğu Select Fashion markasıdır. Select Fashion, İngiltere'nin önde gelen düşük maliyetli kadın moda perakende zincirlerinden biridir. 2008 yılında mali kriz nedeniyle iflasın eşiğine gelen şirketi satın alan Mahiroğlu, markayı yeniden yapılandırarak büyük bir başarı elde etmiştir. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticiliğini yapıyor. İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında bulunan Mahiroğlu sıklıkla maddi sıkıntılar yaşayan ve batmak üzere olan markaları satın aldı. 

Türkiye'deki yatırımları

Cafer Mahiroğlu, sadece İngiltere’de değil, aynı zamanda Türkiye’de de çeşitli yatırımlar yapmıştır. Tekstil sektörü başta olmak üzere, birçok alanda yatırımcı kimliğiyle tanınan Mahiroğlu, 2008'de online alışverişin öncü markalarından Markafoni'iyi satın almıştır. Başarıları dünya çapında konuşulan Cafer Mahiroğlu, Uluslararası dergi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yılı Kasım sayısına kapak oldu.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi