Buse Savaşkan kimdir, nereli, kaç yaşında? Buse Savaşkan'ın boyu kaç?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Buse Savaşkan kimdir, nereli, kaç yaşında? Buse Savaşkan'ın boyu kaç?
A
a

Atletizmde yüksek atlama branşında Türkiye'yi temsil eden Buse Savaşkan'nın kim olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  ENKA Spor Kulübü'nde yarışan Savaşkan, Türkiye şampiyonlukları ve uluslararası başarılarıyla dikkat çekmektedir. Peki, Buse Savaşkan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Sütiş Eskişehir
Savaşkan, atletizm kariyerine ENKA Spor Kulübü'nde devam etmektedir. Kulübünün renklerini başarıyla temsil eden sporcu, Türkiye Şampiyonluklarının yanı sıra uluslararası arenada da dikkat çekici başarılar elde etmiştir. Ulusal takımda yer alan Buse Savaşkan, Avrupa Şampiyonaları, Akdeniz Oyunları gibi önemli organizasyonlarda Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir. 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Buse Savaşkan, son yarışında 1.92’yi kusursuz geçerek önemli bir başarı elde etti. Buse Savaşkan madalya yolunda adım adım ilerliyor.

Disiplinli ve çalışkan kişiliğiyle de tanınan Savaşkan, Türk atletizmine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir. Hedeflerinin arasında Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak da bulunan başarılı sporcunun yaşamı da merak ediliyor.

Buse Savaşkan Kimdir?


Buse Savaşkan, başarılı bir Kıbrıslı Türk atlet olarak tanınıyor. 1999 yılında Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde doğan Savaşkan, küçük yaşlardan itibaren atletizmle ilgilenmeye başlamıştır. Ailesi tarafından desteklenen Buse, özellikle yüksek atlama branşında kendini geliştirmiş ve bu alanda uzmanlaşmıştır.


Atletizm branşında yüksek atlama alanında uzmanlaşan Savaşkan, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelen Buse Savaşkan, küçük yaşlardan itibaren atletizme ilgi duyuyor ve bu alanda kendini geliştirmeye başlıyor. Okul yıllarında yerel ve ulusal düzeydeki yarışmalarda başarılar elde eden Savaşkan, daha sonra ENKA Spor Kulübü'ne transfer olarak profesyonel anlamda kariyerine devam ediyor.

2016 yılında ilk uluslararası deneyimini Tiflis'te düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'na katılarak yaşayan Savaşkan, bu tarihten itibaren pek çok önemli turnuvada yer almaya başlıyor. İstanbul'da gerçekleştirilen Balkan Salon Şampiyonası'nda 2021 yılında bronz madalya kazanan sporcu, 2020 ve 2021 yıllarında da Türkiye şampiyonluklarına imza atıyor.

Atletizmin en önemli branşlarından biri olan yüksek atlamada uzmanlaşan Buse Savaşkan, gösterdiği performansla Türkiye'nin gururu haline geliyor. Genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Savaşkan, hedeflerinin arasında 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkesini en iyi şekilde temsil etmek yer alıyor.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi