Avam Kamarası'na seçilen ilk Türk Nesil Çalışkan kimdir, kaç yaşındadır?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Avam Kamarası'na seçilen ilk Türk Nesil Çalışkan kimdir, kaç yaşındadır?
A
a

Uzun yıllar sonra, İngiltere'nin parlamentosuna ilk kez bir Kıbrıs Türk milletvekili seçildi. İşçi Partisi'nden aday olan Nesil Çalışkan, Barking bölgesinden yaklaşık 16 bin 227 oy alarak parlamentoya girmeyi başardı. Bu önemli başarısıyla Çalışkan, Kıbrıs Türk toplumunun İngiliz siyasetindeki temsilini güçlendirdi.

Sütiş Eskişehir

Nesil Çalışkan Kimdir?

Kuzey Kıbrıs doğumlu olan Nesil Çalışkan, Londra'nın Enfield kentinde büyüdü. Akademik geçmişi oldukça etkileyici olan Çalışkan, Reading Üniversitesi'nden Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans, London School of Economics'ten de Siyaset ve İletişim alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Siyasi kariyerine 15 yaşında İşçi Partisi'ne üye olarak başlayan 29 yaşındaki Çalışkan, 2010-2011 yılları arasında Demokrasi ve Kampanyalardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu süreçte, öğrenim ücretlerindeki artışlara ve harcama kısıntılarına karşı yapılan 2010 Birleşik Krallık öğrenci protestolarına da katıldı. 2015-2018 yılları arasında Avam Kamarası'nda Parlamento Araştırmacısı ve NHS'de görev yapan Çalışkan, 2023 yılında da önemli siyasi görevler üstlendi. Mayıs 2023'te İşçi Partisi Yerel Yönetim Birliği (LGA) başkanı seçildi ve Eylül 2023'ten itibaren de partinin Ulusal Yürütme Komitesi'nin (NEC) bir üyesi oldu.

Nesil Çalışkan'ın başarısı, Kıbrıs Türk toplumunun İngiliz siyasetindeki temsilini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyor. Genç ve dinamik bir siyasetçi olarak, Çalışkan'ın parlamento çatısı altındaki çalışmaları merkla bekleniyor. 

Nesil Çalışkan Seçildikten Sonra Ne Dedi?

 İngiltere'deki genel seçimlerde Kıbrıs Türk kökenli bir milletvekili Nesil Çalışna'nın parlementoya girmesi büyük ses getirdi.İşçi Partisi'nden aday olan Nesil Çalışkan, seçim bölgesi Barking'den yaklaşık 16 bin 227 oyla milletvekili seçildi. Bu başarıyla, Kıbrıs Türk kökenli kişilerin parlamentoda temsilinin sağlanmasında önemli bir adım atılmış oldu. 

Parlamentoya seçilmesiyle birlikte, Kıbrıs Türk kökenli vatandaşların sesinin İngiltere Parlamentosu'nda daha güçlü duyulacağı bekleniyor. Nesil Çalışkan'ın başarısı, farklı kökenlere sahip kişilerin siyasette daha etkin rol alabilmesinin müjdecisi olarak görülüyor. Ailesi 1970'li yıllarda Kıbrıs'tan İngiltere'ye göçen 29 yaşındaki Çalışkan, "Hayatım boyunca yaşadığım yerin temsilcisi konumuna ulaşmak mutluluk verici" diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi