Animasyonun kalbi Aܒde atacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Animasyonun kalbi Aܒde atacak
A
a

Anadolu Üniversitesi'nin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan...

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi'nin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan (BEBKA) aldığı 1 milyon 480 bin liralık destekle kuracağı merkez ile animasyon konusunda Türkiye'nin merkezi haline gelecek.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaptığı açıklamada, üniversitesinin güzel sanatlar eğitim alanında üstün kurumlardan birisi olduğunu vurguladı. Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü'nün Türkiye'nin çizgi film konusunda ilk alanlarından birisi olduğunu ifade eden Gündoğan, "Bu alanda yetişmiş elemanlarımız ve öğrencilerimiz var. BEBKA'dan 2014 mali yılında Animasyon Merkezi'nin donanımıyla ilgili 1 milyon 480 bin liralık destek alındı" dedi. Gündoğan, animasyonun teknoloji ve yaratıcılık gerektirdiğini belirterek, bu sektör için dünyada 100 milyarlarca liranın harcandığını bildirdi.

ANİMASYON FİRMALARI
Gelecekte animasyon alanında AÜ'nün adından çok söz ettireceğini anlatan Gündoğan,"Animasyon Bölümü'nden öğrenim gören öğrencilerimiz daha okulu bitirmeden animasyon firmalarında çalışıyor. Çok iyi gelir elde ediyorlar. Türkiye'deki animasyon sektörünün merkezi Eskişehir olacak. Bu konuda yeterli insan kaynağına sahibiz. Bu yıl da animasyon bölümüne ciddi başvuru aldık. Artık, gençler hangi sektörün önünün açık olduğunu biliyor." dedi. (AA)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi