Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın heykelini diktirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın heykelini diktirdi
A
a

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, milli futbolcu Merih Demiral'ın Euro 2024'teki "Bozkurt" işareti nedeniyle UEFA'dan aldığı cezanın ardından verdiği sözü yerine getirerek, Demiral’ın heykelini Bolu'ya dikti. Heykelin açılışı, şehre yeni bir simge kazandırmanın yanı sıra, Türk milletinin kültürel değerlerine sahip çıkmanın da bir göstergesi oldu.

Sütiş Eskişehir

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa Futbol Şampiyonası 2024’te “Bozkurt” işareti yaptığı için UEFA’dan ceza alan milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelini Bolu’ya dikti. Özcan, verdiği sözü yerine getirerek, Demiral’ın bu hareketini simgeleyen heykeli Karaçayır Mahallesi Şehit Selen Paşa Caddesi’ndeki dönel kavşağa yerleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Başkan Özcan, Merih Demiral’ın "Bozkurt" işaretinin Türk milletinin ve Türk dünyasının simgesi olduğunu belirterek, Avrupa’nın çifte standartlarını eleştirdi. Özcan, “Bozkurt işareti bir siyasi hareketin değil, Türk milletinin ve Türk dünyasının ortak simgesidir” dedi. Özcan ayrıca, milliyetçiliklerini sadece sözde değil, özde benimsediklerini ifade ederek, söz konusu heykelin hem Türk dünyasına hem de Avrupa’ya bir tepki olarak kabul edilmesini istedi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi