Eskişehir merkezli dev operasyon: 2,5 milyarlık vurgun ve 28 tutuklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir merkezli dev operasyon: 2,5 milyarlık vurgun ve 28 tutuklama!
A
a

Eskişehir merkezli olarak 18 ilde gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık operasyonunda, sosyal medya üzerinden yanıltıcı reklamlarla 112 kişiyi dolandırarak, 2,5 milyar TL'lik işlem hacmine ulaşan 40 şüpheli yakalandı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir merkezli olarak 18 ilde gerçekleştirilen büyük bir operasyonun ardından, sosyal medya üzerinden yanıltıcı reklamlarla 112 kişiyi dolandırarak, 23 paravan şirket üzerinden 2,5 milyar TL işlem hacmine ulaşan 40 şüpheli yakalandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen araştırmada, "Bilişim Sistemlerinin, Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçunu işleyen şahıslara yönelik çalışma yapıldı.

Söz konusu dolandırıcılar, "Yüksek kazanç, forex kazanç, yatırım temsilcisi" başlıklarıyla sosyal medya platformlarında yanıltıcı reklamlar vererek, insanları web sitelerine yönlendirdi. Bu sayede, yatırım yapma vaadiyle dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladılar. Yapılan incelemelere göre, 2023-2024 yıllarında yaklaşık 2,5 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşıldığı tespit edildi.

Ekipler, Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 18 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonda, dijital materyaller, başka şahıslara ait banka ve kredi kartları ile kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi. 40 kişilik şüpheli grubun 28’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu operasyon, dolandırıcılık ve siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak kayda geçti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi