Şairler Gürleyik için toplandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şairler Gürleyik için toplandı
A
a

EŞYODER üyesi şair, yazar ve ozanlar, düzenledikleri toplantı...

Sütiş Eskişehir
EŞYODER üyesi şair, yazar ve ozanlar, düzenledikleri toplantı ile Gürleyik mahallesindeki ormanların ve şelalelerin korunması konusunu ele alarak ilgililere çağrıda bulundular.

Toplantıya katılan EŞYODER üyesi şairler, Gürleyik'in çölleşmemesi için şiirlerini okudular. Ozanlar, Gürleyik'in doğal cennetin korunması için türkülerini söylerken, yazarlar da, turizm de tarih ve coğrafya yeni bir platform kazanması için makalelerinde dile getirdiler.

EŞYODER Başkanı şair Ertuğrul Şakar, yaptığı açıklamada, Eskişehir'in Gürleyik mahallesindeki ormanların korunması ve çölleşmemesi gerektiğini belirtti. Şakar, " Eskişehir'in mahallesi olan Gürleyik bölgesini gezdik. Muhteşem güzellikte, milyonlarca yılın eseri olarak Gürleyik Şelalesi, Gürleyik suyu, üzerindeki Gürleyik su değirmeni, yemyeşil bir doğa, 135 yıllık dut ağaçları, Avrupa ülkelerinden daha çok Gürleyik’te mevcut endemik bitkilerin varlığı; burayı, bir sit ve bir tabiat harikası müze haline getirdi. Şimdi de Dinek Sulama Projesi kapsamında, doğaya büyük zarar vererek bu bölgenin çölleşme tehlikesi vardır'' dedi. (İHA)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi