Eskişehir'de Son Mektup'u izleyecekler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Son Mektup'u izleyecekler
A
a

Bozüyük’te sinema salonu olmayınca ilçeden 8 bin 436 ortaokul ve lise öğrencisi...

Sütiş Eskişehir
Bozüyük’te sinema salonu olmayınca ilçeden 8 bin 436 ortaokul ve lise öğrencisi taşımalı olarak Eskişehir’e gelerek Çanakkale Zaferi’ni anlatan “Son Mektup" filmini izleyecek.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Bozüyük’ten 8 bin 436 ortaokul ve lise öğrencisinin “Son Mektup" Eskişehir’de sinemada izlemesi için Bozüyük Belediye Başkanlığı,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve seyahat kooperatifleri tarafından gerçekleştirilecek projenin protokolü törenle imzalandı.

Eskişehir ESPARK Sinemalarında sahnelenen film için Bozüyük Belediyesi ve seyahat kooperatifleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaşım desteği sağlayacak. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, projeye destek verenlere teşekkür ederek “Bu protokolün sonucunda öğrencilerimiz Çanakkale ruhunu bize yeniden yaşatma anlamında bu filmi izleyecekler. 3 bin 400 öğrencimizi 5 Mayıs’a kadar Bozüyük Belediyemiz,  bin 215 öğrencimizi Sınırlı Sorumlu Öz Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi, 200 öğrencimizi Dodurga Belediyemiz, bin 550 öğrencimizi de Fen Lisemizin ve Kumral Abdal Anadolu Lisemizin araçları eğitim ve öğretimini aksatmadan taşıyacaklar.” dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, öğrencilerimizin geçmişi bilmesi ve geçmişte yaşanan sıkıntıları görmeleri için böyle bir proje hazırladıklarını dile getirerek “Bugün baktığımız zaman televizyon başından ayrılmayan, internet başından ayrılmayan bir toplumumuz var. Okumamız gereken bir topluluk olmamız gerekirken seyreden bir topluluk haline geldik. Bazı şeyleri okuyarak değil seyrederek gösterelim istedik. Çocukların bakış açısını değiştirmek istiyoruz. O yüzden de bu etkinliği yapalım, çocuklarımız farklı etkinliklerde de yanlarında olduğumuzu, sadece okulda değil, farklı ortamlarda da onlara imkan sağladığımızı görsünler istedik” dedi.

Tören, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve seyahat kooperatifleri adına 2 Nolu Öz Bozüyük Seyahat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Bayrak’ın protokolü imzalamaları ile sona erdi.

Haber: Metin Kamber
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi