Eskişehir'de evlenmek isteyenler çareyi onda buldu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de evlenmek isteyenler çareyi onda buldu...
A
a

Bu yıl Eskişehir'de düğün sezonu beklenenin aksine birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Enflasyonun ve hayat pahalılığının etkisiyle düğün salonlarında önemli bir müşteri kaybı yaşandı. Evlenmek isteyenler ise düğün yapmaktan vazgeçip nikah dairesinde ile evlendiler. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de her yıl ortalama 6 bin çift dünya evine giriyor. Geleneklerini devam ettirmek amacıyla düğün yapmak isteyen çiftler ise yüksek fiyatlar karşısında zorlanırken, bazı vatandaşlar düğün yapma fikrinden dahi vazgeçiyor. Artan enflasyon nedeniyle düğün salonlarında bekledikleri doluluğu yakalayamadıklarını ifade eden Tüm Organizasyoncular Derneği Başkanı ve Düün Salonu İletmecileri Dernek Üyesi Tekin Demirkul, merdiven altı işletmelerle ilgili de vatandaşa uyarılarda bulundu. Artan maliyetler nedeniyle giderlerini karşılamakta zorlanan düğün salonu işletmecilerinin, bu artışı fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını dile getiren Demirkul, önceki yıllara oranla yüzde 40’a varan düşüş yaşandığını ifade etti. 

DÜĞÜN YERİNE NİKAH MERASİMİ TERCİH EDİLİYOR

Düğün salonu maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle işletme sahiplerinin fiyatları yükseltmek zorunda kaldığını söyleyen Demirkul, düğün salonlarında beklenen doluluk oranını yakalayamadıklarını ifade etti. Demirkul, “Önceki yıllara göre düğün salonlarında ki doluluk oranımız bu yıl biraz daha düşük oldu. Bu da tabii maliyetlerin yükselmesiyle alakalı bir durum. Meşrubat firmalarından pasta firmalarına kadar endüstriyel firmalarının her ay liste yenilemelerinden kaynaklı maliyetler yükseldi. Yükseldiği için de bunu müşteriye yansıtmak durumunda kalıyoruz. İşletme gelirleri, personel gelirleri de buna eklenince maliyetler daha da yükseliyor. Dolayısıyla önceki sezonlarda yüzde 90'a hatta yüzde 100’e yakın doluluk görülürken, bu yıl bu oran yüzde 60’lara kadar düştü. Düğün yapmak isteyen vatandaş salon salon gezip fiyat alıyor, fiyatların birbirine çok yakın olduğunu görünce düğününü sokaklarda veya evlerinin bahçelerinde yapmayı tercih ediyor. Bazı gençler düğün masraflarını azaltmak adına düğün yerine sadece nikah merasimi yapmayı tercih ediyor” dedi.

ÖZEL GÜNLERİNİZİ RİSKE ATMAYIN

Düğün salonlarında ki düşüşün aksine nişan, evlilik teklifi, kına ve doğum günü organizasyonlarında artış yaşandığını belirten Demirkul, merdiven altı işletmeler hakkında uyarılarda bulundu. Demirkul, “ Düğünlerin azalmasının yanı sıra çeşitli organizasyonlarda ise bir artış görüyoruz. Ancak bu konuda da en büyük kanayan yaramız merdiven altı diye tabir ettiğimiz kayıtsız çalışan arkadaşlarımız. Bu kişilerin sayıları her geçen gün artmakla beraber, müşterilerden de olumsuz birçok yorum alıyoruz. Instagram'dan veya WhatsApp üzerinden müşetiyle iletişim kuruluyor ama belli bir noktası yok. Yani bir ofisi, bir görüşme noktası yok. Görüşmeleri kafelerde yaparak kaparo talep ediyorlar. Müşteri de programı yaklaştığında verilen numarayı arıyor ama ulaşamıyor. O nedenle biz müşterilerimize, ‘Özel günlerinizi riske atmayın. Resmi firmalarla çalışın’ diyerek resmi firmaların isimlerini de yayınlıyoruz. Gideri belli, personel çalıştıran, kirasını ödeyen, vergisini ödeyen resmi firmaların zaten yeri belli oluyor. Biz müşterilerimize bire bir muhatap olabileceği ve tekrardan gittiğinde yerinde bulabileceği kişilerin olduğu mekanları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi halde yeni bir işletme ile anlaşmak zorunda kalan vatandaş ucuza kaçayım derken daha yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyor” diye konuştu.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi