Eskişehir'de jandarmadan mevsimlik tarım işçilerine önemli bilgilendirme

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de jandarmadan mevsimlik tarım işçilerine önemli bilgilendirme
A
a

Eskişehir'de jandarma ekipleri, Alpu ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek kadına yönelik şiddet, KADES uygulaması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında bilgilendirdi

Sütiş Eskişehir

Eskişehir’in kırsal kesimlerinde önemli bir iş gücü olan mevsimlik tarım işçileri, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ziyaretlerle bilgilendirildi. Alpu ilçesi Osmaniye Mahallesi’nde konaklayan işçilere, güncel konularda önemli bilgiler aktarıldı.

Ziyarette, özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda işçiler bilgilendirildi. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi” projesi kapsamında işçilere, şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğu ve şiddete karşı durulması gerektiği anlatıldı. Ayrıca, “KADES Uygulaması” hakkında da bilgi verilerek, acil durumlarda nasıl başvurulacağı konusunda işçiler bilgilendirildi. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da önemli mesajlar verilen ziyarette, işçilerin bu konudaki farkındalıklarının artırılması amaçlandı.

Bölgede yaşayan çocuklara ise Jandarma Dergisi dağıtıldı. Böylece, çocukların da toplumsal konular hakkında bilgi sahibi olmaları ve bilinçlenmeleri hedeflendi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi