Eskişehir'i pas geçti: Endişe veren rapor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i pas geçti: Endişe veren rapor
A
a

Türkiye genelinde Ağustos ayında yağış miktarında geçen yıla göre yüzde 100'den fazla bir artış yaşanırken, Eskişehir’de bu dönemde yağışlarda kayda değer bir değişiklik yaşanmadı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Türkiye genelinde Ağustos ayında yağışlarda geçen yıla göre yüzde 100'den fazla artış yaşanırken, Eskişehir’de bu artıştan etkilenmeyen bölgeler arasında yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 2024 Ağustos Ayı Alansal Yağış Raporu’na göre, Türkiye genelinde bu yıl Ağustos ayında yağış miktarında önemli bir artış gözlendi. Uzun yıllar ortalamasının altında kalan yağışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100'den fazla bir artış gösterdi.

Eskişehir’de yağışlarda bir artış yaşanmadı

Ancak, Eskişehir ve çevresinde yağış miktarında önemli bir değişiklik yaşanmadı. Eskişehir’de Ağustos ayında yağışlar, geçen yılki seviyelerde kalırken, İç Anadolu Bölgesi genelinde diğer bölgelerle kıyaslandığında yağışlarda belirgin bir artış gözlemlenmedi. Özellikle Nevşehir çevreleri normalin 3 katından fazla yağış aldı.

Marmara Bölgesi'nin güneyi, Batı Karadeniz, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri, Gaziantep çevreleri hariç, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ile Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve Hakkari çevrelerinde yağışlarda yer yer yüzde 80'in üzerinde azalma görüldü.

Yağışlar Marmara Bölgesi'nde de azaldı

Bölge geneli yağışlarda, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri hariç, tüm bölgeler normalin altında yağış aldı, normale göre en fazla azalma yüzde 65 ile Marmara Bölgesi'nde tespit edildi.

En az yağış alan yer Mardin

Geçen ay il geneli yağışlarda en fazla yağış metrekareye 141,6 kilogramla Rize'de, en az yağış metrekareye 0,1 kilogramla Mardin'de gözlendi.

Yağışlarda normaline göre en fazla artış, yüzde 100'den fazla yağışla Nevşehir'de, en fazla azalış ise 92 ile Yalova'da gerçekleşti.

Yalova'da 14, Şırnak'ta son 12 yılın en düşük, Nevşehir'de 25, Niğde ve Osmaniye'de 22, Kayseri'de son 17 yılın en yüksek ağustos yağışları kaydedildi.

Yağışlı gün sayısı 1991-2020 Ağustos ayı ortalamasında 3 gün olarak hesaplanırken bu yıl ağustosta Türkiye genelinde ortalama 3,5 gün oldu.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri ve Çankırı çevreleri 10-15 gün aralığında yağış aldı. Ege Bölgesi sahil kesimi ile Şanlıurfa'nın doğu ve Mardin'in batı kesimleri ise hiç yağış almadı.
 

PEKİ ESKİŞEHİR'DE GÜNCEL HAVA DURUMU NASIL?

Eskişehir ve çevresindeki şehirler için 12-16 Eylül tarihleri arasındaki hava durumu tahminleri:

  • 12 Eylül (Perşembe): Parçalı bulutlu, sıcaklık 16°C - 30°C
  • 13 Eylül (Cuma): Az bulutlu, sıcaklık 17°C - 32°C
  • 14 Eylül (Cumartesi): Parçalı bulutlu, sıcaklık 17°C - 32°C
  • 15 Eylül (Pazar): Parçalı bulutlu, sıcaklık 16°C - 29°C
  • 16 Eylül (Pazartesi): Parçalı bulutlu, sıcaklık 14°C - 27°C


 

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi