Çocuklar okula aç gidiyor 

2024 – 25 eğitim öğretim yılı açıldı. Her sene olduğu gibi bu sene de okulların açılış coşkusunu, devlet okullarının istediği “Zorunlu Bağış”lar gölgeledi. Ayrıca ekonomik krizin derinleşmesi sonucu, veliler için kırtasiye masrafları daha ağır bir yük oldu. 

11 Eylül 2024 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
2024 – 25 eğitim öğretim yılı açıldı. Her sene olduğu gibi bu sene de okulların açılış coşkusunu, devlet okullarının istediği “Zorunlu Bağış”lar gölgeledi. Ayrıca ekonomik krizin derinleşmesi sonucu, veliler için kırtasiye masrafları daha ağır bir yük oldu. 

Bu arada okullarımızda çocuklarımıza öğlen yemeği verilmemesi ayıbı da sürüyor. Yavrularımızın çok azı evinde düzgün besleniyor. Maalesef AK Parti dönemindeki çocuklarımız kötü beslenmeden dolayı bodur kalıyor. Devlet okuluna gelen bir çocuğumuzun önüne içinde etin de bulunduğu 3 kap yemek koymak, koskoca Türkiye Cumhuriyeti için zor olmasa gerek.

Türkiye’de bazı kişiler öyle doymak bilmeden yiyor ki, çocuklarımızın yiyemediğini bile göremiyor. Bir an önce çocuklarımıza öğle yemeği verilmeli ve bu ayıp artık ortadan kaldırılmalı.

Vali Aksoy yüreğimize su serpti 

2024 – 25 eğitim öğretim yılının açılışında konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, okul çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. 

Açık konuşmak gerekirse, Eskişehir’de okul bölgelerinde güvenlik öteden beri çok güzel sağlanıyor. Ancak Narin Güran cinayeti gibi bir dizi olay endişelerimizin artmasına neden oluyor. Dünyada bu kadar kötü, şeytanı bile utandıracak kadar alçak insan olduğunu gördükçe çocuklarımız için endişeleniyoruz.

Dolayısıyla Eskişehir Valisi’nin açıklamaları yüreğimize su serpti. Çocuklarımızı güvenle devletimize emanet edebiliriz.

Narin cinayetiyle AK Parti’nin ne alakası var? 

Özellikle Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktıkça sinirlerimiz iyice gerilmeye başladı. “Eskiden böyle korkunç cinayetler yoktu, AKP geldi böyle oldu” diyenlere katılmıyorum. Eskiden de korkunç cinayetler olurdu. Tabii ki böyle cinayetlerin hiç olmamasını, faillerinin de en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ancak böyle bir cinayetten yola çıkarak şu yada bu partiyi eleştirmekte bir mantık göremiyorum.

Bakın ne hale geldik? Alçakça bir cinayet karşısında bile birbirimizle kavga ediyoruz. Ortak bir üzüntü bile sergileyemiyoruz. Türkiye’yi böyle bir iklime getirdiği, milleti birbirine düşürdüğü için AK Parti iktidarını suçlarım. Ama söz konusu cinayetle, hükümetin politikalarının nasıl bir alakası var?

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi