Ahmet Özel, Magma/Lav ile Eskişehir'de!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Özel, Magma/Lav ile Eskişehir'de!
A
a

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Ülkemizin önemli sanatçılarından Ahmet Özel'in "Magma/Lav" isimli kişisel sergisiyle sanatseverler buluşuyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, değerli sanatçıları ağırlamaktan ve onları sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyor. Sanatın her türünün, bireyleri aydınlatıcı, düşündürücü ve kültürel anlamda geliştirici olduğunu vurgulayan belediye, bu sergiyle de bu anlayışını sürdürüyor.

Ahmet Özel’in eserleri, sanatçının içsel yolculuğunu ve sürekli kendini aşma çabasını yansıtırken, her dönemiyle sanatsal tutarlılığını ortaya koyuyor. Özel’in çalışmaları, önsezi ve bilinç planlarıyla oluşturulmuş olup, doğrudan dışa vurumcu bir nitelik taşıyor. Sergide, mutluluk, yaşam, varoluş gibi doğal oluşumların yanı sıra, iyilik, sevecenlik ve iyileştirme gibi seramonik unsurlarla zenginleştirilmiş kompozisyonlar da yer alacak.

“Magma/Lav” Resim Sergisi, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 18:00’de açılışı yapılacak. Sergi, 20 Kasım 2024 Çarşamba gününe kadar her gün 10:00-18:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

AHMET ÖZEL KİMDİR?

Ahmet Özel, 1960 yılında Çanakkale'nin Biga ilçesinde doğdu ve Çerkez kökenli bir aileye mensup. Küçük yaşlardan itibaren annesinden dinlediği Kafkas Mitolojisi hikayelerinin etkisiyle büyüyen sanatçı, bu dönemin izlerini ileriki yıllarda eserlerinde görmek mümkündür.

Eğitimine İstanbul’daki Kabataş Erkek Lisesi'nde başladıktan sonra, 1976 yılında mezun oldu. Ardından, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin (bugünkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Yüksek Resim Bölümü'ne devam etti ve 1982 yılında mezun oldu. 1979 yılında, okul arkadaşlarıyla birlikte Parmakkapı İş Sanat Galerisi'nde bir grup sergisi düzenledi.

Sanatçı, 1987 yılında “İtalyan Sanat Bursu” ile Roma ve Floransa'da bir yıl geçirdi. Bu süre zarfında sanat araştırmaları yaptı ve tablo restorasyonu ile ekspertizi üzerine eğitim aldı.

1990 yılında ilk kişisel sergisini İstanbul'daki Yonca Modern Sanat Galerisi'nde açtı. 1985-1997 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi'nde çalıştı ve 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde doktora yaptı.

2010 yılında, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başladı. Yurt içinde ve dışında birçok karma sergiye ve kişisel sergiye katılan Özel’in eserleri, Moskova Çağdaş Sanatlar Müzesi, Akbank, Garanti Bankası gibi koleksiyonlarda yer almakta ve Rusya, İtalya, ABD, Japonya gibi ülkelerdeki önemli özel koleksiyonlarda sergilenmektedir.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi