Gemlik kurtuluşunun 102. yılında

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gemlik kurtuluşunun 102. yılında
A
a

Gemlik, 11 Eylül 2024 tarihinde düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Gün boyunca düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle şehrin tarihi zaferi anıldı.

Sütiş Eskişehir
Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törene ilçe protokolünün yanı sıra şehit aileleri, gaziler, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından İskele Meydanı’ndaki kutlama programına geçildi.

Kutlamada konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren öğrencilere “Bu ülkeyi bölmeye çalışanların hepsinin karşısında durmak, sizin gibi iyi yetişmiş gençlerle mümkündür” diyerek, “Şunu hepimiz söylemeliyiz, ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde konuştu.

Halk oyunları ve narkotik köpeklerinin gösterilerinin ardından Başkan Deviren ve protokol üyeleri, Gemlik’in kurtuluşunda şehit düşen Yüzbaşı Cemal, İmam Mehmet ve Er Mehmet Ali’nin kabirlerini ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Başkan Deviren ve beraberindekiler kahraman Mehmetçiklerimiz için dualar etti.

11 Eylül Gemlik’in Kurtuluşu programları, gün boyu devam edecek. Saat 16.00’da İskele Meydanı’nda Bisiklet Turu, 18.00’de Kurtuluşumuz Canlı Heykel Müzesi, 19.00’da Atatürk Stadı’ndan İskele Meydanı’na Kortej Yürüyüşü ve 20.00’de Gemlikli Sanatçılar Konseri ile kurtuluş coşkusu zirveye taşınacak.
 
Kaynak : Bülten - Gemlik Belediyesi
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi