İşte Eskişehir'de engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İşte Eskişehir'de engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar...
A
a

Eskişehir'de engelli vatandaşlar, günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları anlatarak, vatandaşların daha duyarlı olmasını istediklerini belirtti. Engelli yollarına park edilen araçlar, toplu taşımada öncelik verilmemesi ve camilerdeki erişim sıkıntıları en büyük şikayet konuları arasında yer alıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de yaşayan engelli vatandaşlar, şehirde yaşadıkları erişim sorunlarını dile getirerek duyarlılık çağrısında bulundu. Engelli vatandaşlar, engelli geçiş yollarının tıkanması, scooterların rampalara park edilmesi ve toplu taşımada öncelik sağlanmaması gibi konulara dikkat çektiler.

GEÇİŞLERİMİZİ KAPATIYORLAR

Vatandaşların hassas ve duyarlı olmasını isteyen Ekrem Tekin, “Eskişehir genel anlamda Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir olarak görülüyor ama insanlarımız bizlere karşı çok duyarsız kalıyorlar. Engelli geçiş yerlerinde park sorunu çok oluyor. Kaldırımın tam önüne arabayı park ediyorlar ve bizim başka geçecek yerimiz kalmıyor. Yolun ortasından gitmek zorunda kalıyoruz, yolun ortasından gitmek bizim için çok tehlikeli oluyor. Bizlere tramvaylarda öncelik sağlanmıyor. Çoğu zaman görmezden geliniyoruz. Vatandaşlarımızın kendilerini bizim yerimize koymasını istiyorum” dedi.

LAVABOLAR YETERLİ DEĞİL

Kaldırımlarda bulunan scooterlardan şikayetçi olduğunu belirten Ahmet Helvacıoğlu, “Rampanın önüne scooterı kilitleyip gidiyorlar. Geçiş güzergahımız kalmıyor. Engelli bireyler olarak tramvaylara belirli saatlerde binemiyoruz, bilhassa Şehir Hastanesi’ne giden tramvaya. Bizler için şehir merkezinde bulunan lavaboların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kaldırımlarda bulunan ağaçlar konusunda da sıkıntılar çekiyoruz. Bunları kaç defa dile getirdik ama ya yetişemiyorlar ya da duyarsız kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

CAMİLERE GİREMİYORUZ

Engelliler için ayrılan giriş yerlerine çeşitli eşyalar koyulduğu için camilere giremediklerini ifade eden Mesut Kara, “Engelli yerine halı seriyorlar, namaz kılmaya camiye gelemiyoruz. Asansör bozuk diyorlar, gireceğimiz yerlere de halı seriyorlar, namaz kılmak için köşelerde yer bulmaya çalışıyoruz. Kaldırımlara arabalarını koydukları için de geçiş yolu aramak zorunda kalıyoruz, çok fazla dolanmaktan şarjımız yetmeyebiliyor, yollarda kalabiliyoruz. Engelliler için kurulan tuvaletler kaldırıldı. Bunlardan şikayetçiyiz” diye konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi