Eskişehir'de 10 yıldır devam ediyor: İhtiyaç sahipleri için...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 10 yıldır devam ediyor: İhtiyaç sahipleri için...
A
a

Eskişehir'de Doktorlar Caddesi’nde düzenlenen kermes ile üniversite öğrencilerine burs desteği sağlandığını söyleyen kermes organizatörü Şevket Ünal, “İnsanların bunlara ihtiyacı var, elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla düzenlenen kermes, hayırseverlerin ve gönüllülerin katkılarıyla 10 yıldır devam ediyor. Kermesi organize eden Şevket Ünal, kermeste elde edilen gelirin öğrencilere burs veya nakdi yardım olarak verildiğini, ayrıca ihtiyaç sahiplerine giysi ve yiyecek yardımı yapıldığını belirtti.

ÖĞRENCİLERE YARDIM EDİYORUZ

Tamamen üniversite öğrencilerinin yararına kermes düzenlediklerini belirten Ünal, toplanan paralarla öğrencilere burs veya nakdi yardım yapıldığını söyledi. Ünal, “Biz bu kermesi yaklaşık 10 yıldır yapıyoruz. İki kadın bir erkek olarak komisyon kuruyoruz. Prosedürleri uygulayarak gerek Odunpazarı Kaymakamlığı’ndan gerekse Tepebaşı Kaymakamlığı’ndan izin alarak kermesimizi yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine de sıfır ürün ya da ikinci el ürün ne ihtiyacı varsa karşılıksız olarak elbise veriyoruz. Aynı zamanda sıcak yiyecekler yaparak, 'benim karnım aç' diyene akşama kadar yemek veriyoruz. İnsanların bunlara ihtiyacı var, elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVERLER DESTEK VERİYOR

Kermese yoğun ilgi olduğunu belirten Ünal, “Kendi çevremizde sosyal medya gruplarından duyurabildiğimiz yerlere duyuruyoruz. Onun haricinde bilen, gören geliyor. İkinci el eşyalar değil, hepsi. Yenisi de var, sıfırı da var; her şey var. Oyuncağından tutun çiçeğine kadar. Bugün 5. gün. Duyanlar böreklerini, pastalarını, keklerini yapıp buraya getiriyor. Sıfır takım elbiselerimiz var, onları getiriyorlar. Bir kutu dolusu sıfır ayakkabı bağışlayan hayırseverlerimiz var. Üniversiteli talebeler deyince herkes yardıma koşuyor” dedi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi