“Yunus’un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Yunus’un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz”
A
a

Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin Eskişehir galası ya

Sütiş Eskişehir
Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin Eskişehir galası yapıldı.
 
Filmin yapımında Türkiye'nin en değerli kurumları ve oyuncularının desteğini aldıklarını söyleyen yönetmen Kürşat Kızbaz, gösterimden önce yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar filmleriyle 60 ülkenin üzerinde gösterim yapan biri olarak en heyecanlandığım gösterim bu oldu” dedi. Eskişehir'de olmasının kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Kızbaz, daha sonra, “Bunun nedeni bu coğrafyada Yunus Emre'nin ayak izleri vardı. Biz, 800 yıl sonra onunla ilgili bir film yaptık ve ilk defa onun evinde göstereceğiz. Şimdi durup baktığımızda Yunus'u dünyaya anlatmak adına çok daha güçlüyüz. Bu film yolculuğunda emek veren filmin büyümesi amacıyla bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Sizden film sahip çıkmanızı istiyorum" diye konuştu.
 
FİLM AYAKTA ALKIŞLANDI
 
Film gösterimine gelen çok sayıda sanatsevere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Tuna, gösterime girecek olan filmle, Yunus Emre'nin yaşadığı 13. yüzyıla uzanan bir yolculuk yaşanacağını dile getirdi. “Yunus’un aşkla yoğrulduğu bu topraklara, Kültür Başkenti Eskişehir’e hoş geldiniz” diyen Vali Tuna, “Türk Dünyası 2013 Kültür Başkentimiz Eskişehir’de 8 asır önce yükselen manevi mimarımızın değerler dünyasını geleceğe taşımak için önce, Yunus’un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz. Onun sözlerindeki derin ve ince manayı layıkıyla anlamalı ve anlatmalıyız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından filmin gösterimine geçildi. Yaklaşık 1.5 saat süren film, gösterimin ardından izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Vali Tuna, filmin ardından sahneye çıkan yönetmen Kürşat Kızbaz, oyuncular Devrim Evin, Sinan Albayrak, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer'i tebrik ederek çiçek takdim etti. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi