Eskişehir'de satrançla yaşamı öğreniyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de satrançla yaşamı öğreniyorlar
A
a

Yaşamın karmaşık stratejileri ve satrancın zengin taktikleri arasında bir köprü kuran Emel Aydemir, Eskişehir'deki satranç eğitiminde benzersiz bir yöntem sunuyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'den Avrupa ikincisi çıkaran 2. Kademe Satranç Antrenörü Emel Aydemir, çocukların hayatına dokunan özel bir eğitim programıyla dikkat çekiyor. Aydemir, başarının sırrını sevmek, eğitim ve aile desteği olarak açıklıyor. 
Amacımız küçük satranç ustaları yetiştirmek diyen Aydemir: 

“13 yıldır kulübümde satranç eğitimi veriyorum. Satranç eğitimi vermek için farklı okullara, kreşlere gidiyorum. Amacımız küçük satranç ustaları yetiştirmek. Severek, eğlenerek, dramalarla, masallarla, şarkılarla, oyunlarla satranç eğitimi veriyorum. Tabii ki belli bir yaşa geldikten sonra da turnuva boyutlarına giriş yapıyoruz. Turnuvalarda da öncelikle Eskişehir İl Birinciliği turnuvaları oluyor. Daha sonrasında Antalya’da Türkiye Şampiyonası’na gidiyoruz. Ve şu ana kadar da birçok milli sporcu yetiştirdik.Aynı zaman Avrupa 2.si, Türkiye birincisi, Türkiye ikincisi öğrencilerimiz var. Bu hafta yurtdışında bir öğrencimiz de  turnuvalara katıldı ve unvan aldı.”

“Çocukların hayatında hep satranç olsun ve güzel yerlere gelsinler istiyoruz”

Başarının öncelikle sevmekten geldiğini belirten Emel Aydemir: “Öncelik sevmek. Satrançı seveceğiz ki devamı gelsin. Eğitim çok önemli. Çeşitli turnuvalara katılmak çok önemli. Günde 1-2 saat satrança zaman ayırılması gerekiyor. Zaman ayıracak bol soru çözecek. Bu konuların dışında antrenör boyutu da önemli. Ailelerin desteği çok önemli. Bu şekilde güzel başarılar elde ediyoruz. Çocukların hayatında hep satranç olsun ve güzel yerlere gelsinler istiyoruz.

“Teknolojiden de yararlanıyoruz” diyen  Satranç Antrenörü Aydemir:             :

“Programlarımız var ve bu programların üzerinden sorular çözüyoruz. Aynı zamanda turnuvalar düzenliyoruz. Bu turnuvalara katılıyor öğrencilerimiz. Ve bizde bu sistem üzerinden  öğrencilerimizi takip edebiliyoruz. Bu yurtdışı genelinde de oynanılan bir program oluyor. Herkesle hem canlı satranç oynayabiliyorlar hem de turnuva boyutuna katılarak bu programlardan kendilerini geliştirebiliyorlar.” ifadeleri kullandı.

“Milli olmak isteyenler günde en az 2 saat satrança zaman ayırmalı” Milli satranç oyuncusu olmak isteyenlere önerilerde bulunan 2. Kademe Satranç Antrenörü Emel Aydemir, cümlelerini şöyle noktaladı: Milli olmak isteyenler günde en az 2 saat satrança zaman ayırmalı. Bol soru çözmeli.Turnuvalara katılmalı. Bol bol satranç oynayarak kendini geliştirmeli.  Satrancın her çocuğun hayatında olması gerekiyor. Sayısal anlamda da çocuklara çok fazla faydası var. Yaşam bir tür satranç, satranç da bir tür yaşam diyorum ben.”
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi