Eskişehir'in seyirci rekoru kıran müzikali yıllar sonra yeniden sahnede!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in seyirci rekoru kıran müzikali yıllar sonra yeniden sahnede!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası'nın büyük beğeni toplayan ortak projesi "Lüküs Hayat," 10 yıl aradan sonra yeniden sahneye çıkıyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının İlk ortak projesi olan ve seyirci rekorları kıran oyunu “Lüküs Hayat”, 10 yıl sonra yeniden izleyici ile buluşacak.
 
Şehir Tiyatroları, 2024 – 2025 tiyatro sezonunda yeni projelerinin yanı sıra, unutulmazlar arasına giren eski sezon oyunlarını yeniden sahneleyerek, yeni kuşak seyircileriyle buluşturuyor.

Eskişehir'de ilk kez 2014 yılında sahnelendi

İlk kez 2014 yılında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının işbirliği ile sahnelenen müzikalin yönetmen koltuğundausta isim Haldun Dormen oturuyordu. Ekrem Reşit Rey’in kaleme aldığı, müzikleri Cemal Reşit Rey’e ait olan eserin şarkı sözleri Nazım Hikmet Ran ve Ekrem Reşit Rey tarafından yazıldı.

Eskişehir’de sahnelendiği sezon boyunca seyirci rekorları kırdı

Türk tiyatro literatürünün en çok bilinen ve beğenilen eseri sayılabilecek olan müzikal, Eskişehir’de sahnelendiği iki sezon boyunca kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kırmayı başardı. Çok uzun yıllar İstanbul’da sahnelenmiş olmasına rağmen İstanbul seyircisi Eskişehir Şehir Tiyatrolarının “Lüküs Hayat” yorumunu İstanbul turnesinde çok beğenerek ve ayakta alkışlayarak defalarca izledi.

Yeni projelerin yanı sıra repertuvarına“Lüküs Hayat” müzikalini ekleyerek yeni kuşak seyircisi ile buluşturmaya hazırlanan Şehir Tiyatroları, Ekim ayı başında 1200 kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonunda efsane müzikali ile yeni sezona merhaba diyecek. 
 
Kaynak : Bülten - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi