Eskişehir'de isyan: "Bu işin partisi yok, pazaryerini istiyoruz!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de isyan: "Bu işin partisi yok, pazaryerini istiyoruz!"
A
a

Eskişehir'de Kurtuluş Kapalı Pazaryeri'nin yıkılmasıyla başlayan süreç, hem pazar esnafını hem de mahalle sakinlerini mağdur etti. Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Akın Günyüzü, “İki buçuk yıldır bölge esnafı mağdur. Bölgeyi olumsuz etkileyen bu yer dolayısıyla mahalle halkı da mağdur” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Kurtuluş Mahalle Muhtarı Günyüzü, mahalle sakinleri ve esnaflar, Kurtuluş Kapalı Pazaryeri'nin yıkılmasının üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen yeni bir pazaryerinin inşa edilmemesiden kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla ortak bir basın açıklaması düzenledi.

KAZMA VURULMADI

“Bulunduğumuz bu alan iki buçuk yıl öncesine kadar Eskişehir’in en büyük kapalı pazaryeri olan Kurtuluş Kapalı Pazarı’ydı” diyen Günyüzü, 2022 Mayıs ayında yıkılan pazarın iki buçuk yıldır yapılmadığını dikkat çekti. Günyüzü, “Haftanın her günü açık olan pazarımız, Odunpazarı İlçemizin bulunduğu konum itibariyle yaklaşık yarısına hitap ediyordu.Büyükşehir Belediyesi tarafından Kasım 2022’de boşaltılan pazarımız Mayıs ayında yıkıma başlandı.Bir yıl içinde yeni pazaryerinin teslim edilmesi taahhüt edildi, aradan geçti bir yıl, gördük ki kazma vurulmadı. Büyükşehir’e sorduk, aldığımız cevap bizi Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Afet riskli alan ilan edilen rezerv’ konumuna getirdi. ‘Yetki bize verilirse pazarımıza hazır, projemizde hazır, 8-9 ayda esnaflarımıza teslim ederiz’ dediler. Şimdi aradan geçti iki buçuk yıl, eskiden haftanın her günü çalışan pazar esnafı şimdi haftanın iki günü çalışıyor.İki buçuk yıldır bölge esnafı mağdur. Bölgeyi derinden olumsuz etkileyen bu yer dolayısıyla mahalle halkı da mağdur” dedi.

İTFAİYE AMBULANS GİREMİYOR

Pazarımız, Çarşamba ve Cumartesi günleri imar sokağa kuruluyor” ifadelerini kullanan Günyüzü, sokak halkının şikayetlerini dile getirerek pazaryerinin Tarlaçiçeği sokağa kurulması önerilerinde bulundu. Günyüzü, “ Sokak halkı ‘Sokağımıza itfaiye aracı, ambulans aracı, kargo-nakliye aracı, su aracı, çöp aracı, özel çocuk eğitim aracı önemli araçlar giremiyor. Bebeği olanlar, hastası olanlar, yaşlısı olanlar ve çalışanlar sabahları otopark dolulukları nedeniyle işlerine zorlukla gitmeye çalışıyor, pazarcı araçları kaldırımları çökertiyor’ gibi şikayetlerde bulunuyorlar.Muhtarlık olarak bizler, komşularımızı anlayışla karşılıyoruz, önerimiz olarak da pazaryeriTarlaçiçeği sokağa kurulabilir. Aslında biz mahalle halkı olarak eski iki katlı otoparkımızla birlikte bir an önce pazaryerimize kavuşmak istiyoruz.” diye konuştu.

REZİLLİK İÇERİSİNDEYİZ

Yıkılan pazaryerinin yerine hizmet veren İmar sokağınyaşadığı sorunlardan bahseden Kurtuluş Mahallesi Temsilcisi Eda Aygün, “Gerçekten çok zor durumdayız. Sokağımıza ambulans giremiyor, servis araçları giremiyor. Burayı yıktıkları gibi,topyekün İmar sokağı da yıksınlar. Benim anladığım kadarıyla hükümet ve muhalefet arasındaki çekişmeden, filler tepişiyor çimenler eziliyor. Olan bizim halka, pazarcılara, sokakta oturaninsanlara oluyor. Yani şehrin ortasında böyle bir rezillik içerisindeyiz” dedi.

MAHALLELİ BİZİ İSTEMİYOR

“Kurtuluş Pazaryeri bir yılda yenisi yapılacak diyerek tahliye kağıtlarını imzalatıp bizi buradan çıkarmalarından bu yana iki yıl geçti” diyen pazarcı esnafı Yusuf Terzioğlu, “Bizim burada 7 gün açık iş yerlerimiz vardı. Şimdi iki yıldır İmar sokak üzerinde tezgahlarımızı açıyoruz. O sokaktaki vatandaş bizi istemiyor. Kendince haklı olabilirler. Alan sıkıntımız var. Biz kimsenin oyuncağı değiliz. Yetkililerden bize sahip çıkan yok. Buraya kapalı güzel bir pazaryeri yapılmadığı sürece hiçbir kuvvet kaldıramaz oradan bizi. Esnaf kimsenin oyuncağı değil” ifadelerini kullandı.

“Bizi mahalleli ile karşı karşıya getirmeleri hoş değil” ifadelerini kullanan bir diğer pazarcı esnafı Hakan Aras, “ Mahalleli bizden şikayetçi haklı olarak. Mahalleli diyor ki, kasalarınızı koymayın, otoparklarımıza giremiyoruz, çıkamıyoruz. Onlara diyecek hiçbir şey yok. Ama bizim de böyle bir alanımız var. Burası yıllardır Eskişehir'in en büyük pazarlarından biri. Bir an önce bizim pazarımız yapılsın. Bizler bir an önce işimize gücümüze bakalım. Biz suçlu aramıyoruz. Bu işin CHP'si, AK Parti'si, İYİPartisi yok. Biz hizmet istiyoruz. Biz pazarımızı istiyoruz” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi