Büyük tehlike Eskişehir'e kadar geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyük tehlike Eskişehir'e kadar geldi
A
a

Son zamanlarda Konya'da susuzluk nedeniyle sıklıkla görülen dev obruklar Eskişehir'de de görülmeye başlandı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde, ayçiçek tarlasının ortasında dev bir obruk oluştu. Sadıroğlu Mahallesi’nde çiftçilik yapan Erkan Ceylan, tarlasına geldiğinde büyük bir çukurla karşılaştı.

Eskişehir'deki obruk 20 metre derinliğinde ve 5 metre çapında

Yaklaşık 20 metre derinliğinde ve 5 metre çapında olan obruk, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirildi. Yetkililer, obruğun çevresinde inceleme başlattı ve çukurun içindeki akan su dikkat çekti.



"Mahallemizde ilk kez böyle bir obruk oluştu"

Çiftçi Erkan Ceylan, sulama sistemini topladığı sırada obruğu fark ettiğini belirtti. Obruk oluşumunun ürkütücü olduğunu ifade eden Ceylan, "Tarlam 23 dönüm. Obruğu gördüğümde çok korktum. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi verdik, DSİ'den ekipler geldi. Ayçiçeği biçim dönemi yaklaşıyor ve fark etmeseydik biçerdöverin bile içine çekilebileceği bir durum söz konusu. Mahallemizde ilk kez böyle bir obruk oluştu. Çevresini hasat ettikten sonra bu obruğu toprakla doldurmayı planlıyoruz" dedi.

"Eskişehir’de bilinen üçüncü obruk"

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise obruğun Eskişehir’de bilinen üçüncü obruk olduğunu söyledi. Bölgedeki incelemeleri aktaran Gümüş, "Bakanımız İbrahim Yumaklı, planlı üretim desteği hakkında açıklama yaptı. Su tüketimi yüksek bitkilerin ekilişlerini kontrol altında tutacağız. Çiftçimizin gelirinin düşmemesi için destekleri artırdık. Ülke genelinde 11 ilde, 51 ilçede su kısıtlaması uygulanıyor. Eskişehir’in 6 ilçesi de bu uygulamaya dahil. Suyu hoyratça kullanmak sorunlara yol açabilir, bu nedenle planlı üretim desteği verilecek ve suyu idareli kullanarak obruk oluşumunu azaltmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi