Eskişehir Büyükşehir çocukları gökyüzüyle buluşturdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir çocukları gökyüzüyle buluşturdu
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için bilim ve eğlencenin harmanlandığı bir etkinlik düzenledi. Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar gündüz çeşitli atölye çalışmalarına katıldılar ve gece gökyüzünü teleskoplarla gözlemleme fırsatı buldular

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilimle buluşmasını ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda, Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü'nde düzenlenen özel etkinlikte çocuklar, hem gündüz hem de gece çeşitli aktivitelerle keyifli anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, gündüz saatlerinde çeşitli atölyelerle başladı. Çocuklar, boyama çalışmaları, Van de Graaff jeneratörü deneyleri, zıplamalı roket gösterileri ve teleskoplarla güneş gözlemi gibi etkinliklere katılarak hem eğlendiler hem de bilimsel bilgiler edindiler.

Günün ilerleyen saatlerinde ise, çocuklar gece gözlem etkinliği için teleskoplarla gökyüzünü inceledi. Uzmanlar eşliğinde yapılan gözlemler sırasında çocuklar, ay, yıldızlar ve gökyüzü hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Ayrıca, astronomi konusundaki meraklarını gidermek için yapılan sohbetler de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Gökyüzünün eşsiz görüntüleriyle karşılaşan çocuklar, unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Etkinliğe Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de katıldı ve gün boyunca çocukları yalnız bırakmadı. Tepe, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye bu başarılı etkinlik için teşekkürlerini iletti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi