Eskişehir Sanat Derneği'nden 22 yıllık geçmişi gösteren sergi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Sanat Derneği'nden 22 yıllık geçmişi gösteren sergi
A
a

Eskişehir Sanat Derneği, ‘Etkinliklerimizden Afişler Sergisi’ düzenledi. Sergi alanında konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner, “Bütün kurumlar bu tarz sergileri benimsemeli, hafızalarını, geçmişlerini anlatmalı.Sergimiz Eskişehir’e örnek olmalı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanat Derneği, derneğin 22 yıllık geçmişini kapsayan bir afiş sergisi düzenlediklerini duyurdu. 2 bin civarında etkinliğin afişinden seçilen 35 eser, 11-18 Eylül tarihleri arasında Şair Fuzuli Caddesi Eskişehir Sanat Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

GELENEĞİMİZ YOK

Düzenledikleri sergi hakkında bilgiler veren Tosuner, “Eskişehir Sanat Derneği 22 yıllık bir dernek. 22 yıl içerisinde yaptığımız etkinliklerin afişlerinden bir seçme, hafıza tazeleme nedeniyle bunu sergiyi açtık. 22 yılda  2 bin civarında etkinlik yaptık. 2000 afişten 35 tanesini burada sergiliyoruz.Ülkemizde afiş sergileme geleneği yoktur. Kurumlar, kendilerinden önceki çalışmaları kabul etmezler, silerler. Oysa diğer ülkelerdeki sanat dernekleri, her sezon başlangıcında daha önceki etkinliklerini tanıtan, gelecek nesillere de örnek gösteren etkinlik afişlerini sergilerler. İstanbul’da sadece İstanbul Festivali’nin yapılmıştı. Eskişehir’de Şehir Tiyatroları 100. oyunlarında ve konserlerinde böyle bir sergi yaptılar.Eskişehir’de bunu başka bir yerde görmedik. Sanatın her alanında, şiirden, tiyatrodan resim sergisine, fotoğraf sergisinekadar seçme afişler sergiliyoruz. Daha önce neler yaptık, bunları sergimizle anlatmak istedik. Rengarenk, zengin bir arşivimiz var. Bu arşivimizi gelecek kuşaklara da aktaracağız.” diye konuştu.
“Bütün kurumlar bu tarz sergileri benimsemeli, hafızalarını, geçmişlerini anlatmalı” ifadelerini kullanan Tosuner, serginin Eskişehir’e örnek olmasını dilediğini söyledi.
‘Etkinliklerimizden Afişler Sergisi’, 11-18 Eylül tarihlerinde Şair Fuzuli Caddesi Eskişehir Sanat Sergi Salonu’nda devam edecek.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi