Yaşayan kahramanlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yaşayan kahramanlar
A
a

Vali Dr. Kadir Koçdemir, Atayurt Okulları tarafından düzenlenen ‘Yaşayan Kahramanlar - Gazilerle Söyleşi’ programını izledi.

Sütiş Eskişehir
Vali Dr. Kadir Koçdemir, Atayurt Okulları tarafından düzenlenen ‘Yaşayan Kahramanlar - Gazilerle Söyleşi’ programını izledi. Programda Koçdemir’in yanı sıra, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kıdemli Albay Şükrü Tandoğan, okulun Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Yalçın ve Genel Müdürü Hikmet Ertürk ile idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.
 
EN BÜYÜK UNVAN
 
Gaziliğin bir insanın yaşarken taşıyabileceği en büyük unvan olduğunu belirten Koçdemir, “Devletimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün pek çok unvanı vardır. Devlet kurucusudur, cumhurbaşkanıdır, mareşaldir. Bütün bu unvanların içinde kendisine, Gazi Hazretleri diye hitap edilmiştir” dedi. Programa katılan gazileri tebrik edip, sağlık sıhhat içinde uzun ömürler dileyen Koçdemir, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu ve şunları söyledi:
“Gaziliği bu kadar yüce kılan, oradaki adanmışlıktır. Artık hiçbir şüpheye yer olmayacak şekilde, canınızı ortaya koyarak bir dava, bir ideal uğruna orada mücadele ediyorsunuzdur. Ama bizim böyle bir unvanı, böyle bir şerefi yaşamamız için illa savaş çıkması şart değildir. Gazilerimiz de söylediler. Hepimizin dileği, hiç savaş olmamasıdır. Ama öğrenci kardeşlerimiz bu yaştan eğer adanmış bir ömür geçirmeyi kararlaştırırlarsa, yarın bu ömrün sonunda, geriye doğru hayatlarını değerlendirdiklerinde, bir insanın bu dünyada hissedebileceği en büyük huzuru hissedeceklerdir.” (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi