Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu
A
a

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde "11. Uluslararası Yun

Sütiş Eskişehir
Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde "11. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu" gerçekleştirildi.
 
 
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, sempozyumun açılış konuşmasında, Yunus Emre Haftası'ndaki akademik çalışmanın ana temasını "Yunus Emre ve Günümüze Tesirleriyle Hoca Ahmet Yesevi ve İmam Maturidi" olarak belirlediklerini söyledi. Koçdemir, günümüz toplumunun işleyişi ile Yunus Emre'nin düşüncelerini anlattı.
 
ŞİİRİNDE İŞARET ETTİKLERİ
 
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat da Yunus Emre'nin Anadolu'da Türkçe'nin öncüsü olduğuna dikkati çekerek, vefa borcu için bu sempozyumu düzenlediklerini belirtti. Yunus Emre'nin zengin fakir ayrımı yapmadan insana olan sevgisinin büyüklüğünü aktaran Acat, şunları kaydetti:
"Yunus'un bugünün dünyasına sadece edebi anlamda değil, eğitim, sosyoloji, felsefe, tarih, din gibi alanlarda bir çok düşüncesi söz konusudur. Şiirlerinde işaret ettikleri, bugün her ülkenin yetiştirmek istediği insanlarda görmek istediği değerlerdir. Yunus'un bu değerlerini gelecek nesillere aşılayabildiğimizde maddi ve manevi her alanda hedeflerimize rahatlıkla ulaşabiliriz. Burada, Yunus'u 21'inci yüzyıla taşımak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak niyetindeyiz." (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi