Türk Sanat Müziği Konseri müzikseverleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türk Sanat Müziği Konseri  müzikseverleri
A
a

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ve şefliğini Öğr. Gör. Danyal Mantı'nın yürüttüğü "Türk Sanat Müziği (TSM)

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ve şefliğini Öğr. Gör. Danyal Mantı'nın yürüttüğü "Türk Sanat Müziği (TSM) Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Korosu Konseri"nde, öğretim üyeleri ve öğrenciler dinleyicilere eşsiz bir gece yaşattı.
 
Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, birbirinden değerli eserler seslendirildi. Konsere başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan olmak üzere çok sayıda müziksever katıldı.Sunuculuğunu Uzm. Dr. Güzin Kıyık Kıcır'ın yaptığı, konserin açılış konuşmasını Prof. Dr. Enver Özkalp yaptı. Özkalp konuşmasında, TSM Topluluğu'nun kuruluş tarihinden ve çalışmalarından bahsetti. Yoğun bir emeğin sonucu olarak çalışmalarını ortaya koyduklarını ifade eden Prof. Dr. Özkalp, bu yıl özellikle repertuvarlarında TSM alanında önemli bir yere sahip olan kadın bestekâr Neveser Kökdeş'in 4 değerli eserine yer verdiklerini vurguladı.
 
İZLEYENLER DE EŞLİK ETTİ
 
Danyal Mantı yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin ünlü bestekârlarının seçkin eserlerini seslendirdi. 2 bölümden oluşan konserin ilk bölümde Hicazkâr ve Nihâvend makamındaki 15 şarkıya yer verildi. İkinci bölümde ise Hicaz makamında eserler dinleyicilerle buluştu. Türk Sanat Müziği Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel eserlere zaman zaman seyirciler de eşlik etti. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi