Sivrihisarlı Çiftçi dertli 

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sakarya Nehrinin kuruması hakkında konuştu

22 Ağustos 2024 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sakarya Nehrinin kuruması hakkında konuştu. Nehrin kurumasının çiftçiye büyük zararlar vereceğinin altını çizen Toptaş, çiftçinin zararının karşılanması gerektiğini belirtti.

Sayın Toptaş’a katılmamak mümkün değil. Gerçekten de çiftçimiz zor durumda. Buna kuraklık da eklenince sıkıntı giderek büyüyor.

Hükümeti tarım politikaları nedeniyle son zamanlarda bir hayli eleştirdim. Ancak hükümetin ve yerel yönetimlerin kabahatinin olmadığı bir durumu da görmeliyiz; o da kuraklık.

Yunanistan, İtalya, Fransa, İsrail ve İspanya gibi ülkeler, iklim değişikliğine ilişkin gerekli önlemleri aldılar. Maalesef Türkiye gelişmiş Avrupalı ülkeler gibi değil, gelişmemiş Arap ülkeleri gibi davrandı ve tehlikeyi öngöremedi. 

Ülkemizde acilen iklim değişikliğine karşı yeni tarım politikaları belirlenmeli. Özellikle de daha az suya ihtiyaç duyan ürünlerin ekimine geçmeliyiz.

Susuzluk da tıpkı deprem gibi doğal bir felaket. Bu felaketlere karşı ortaklaşa önlemler almamız lazım.

Fakat biz, siyaseten birbirimizle kavga etmekle meşgulüz.

Yeni ittifaklar olur mu? 

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Ancak basına yansıyan fotoğraf karesinde öyle bir ayrıntı vardı ki, ziyaretin içeriğini gölgede bıraktı. O da Sayın Bahçeli’nin masasında bulunan ve 17:25’e sabitlenen masa saatiydi. 

17-25’in 2013 – 14 yılları arasında yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olduğunu biliyoruz. Vaktiyle, Sayın Bahçeli’nin, “Tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz, Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz” dediği dönemlerde konu hakkında sert açıklamalar yaptığını da biliyoruz. 

Şimdi bu saatin yeniden ortaya çıkmasını Saray’a yönelik ciddi bir uyarı olarak değerlendirebiliriz. Daha önceden de Cumhur ve Millet ittifakı üyeleri arasında böyle küçük atışmalar olmuştu. Bunun siyasetin doğasına bağlamalıyız. Ancak son zamanlarda MHP’den Saray’a yönelik imaların çok arttığını da unutmayalım.

Kim ne derse desin Türkiye hızla bir erken seçime doğru ilerliyor. Yeni seçimlerin yeni ittifaklar doğurup doğurmayacağını hep birlikte göreceğiz.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi