Şiir özgürlüğün kazanılması için önemli bir direniş aracı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şiir özgürlüğün kazanılması için önemli bir direniş aracı
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması Özdilek Sanat Merkezi’nde a başladı.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması Özdilek Sanat Merkezi’nde a başladı.
 
Açılışta konuşan şiir buluşmasının onur konuğu şair Cevat Çapan, “Şiir, özgürlüğün kazanılması için en önemli bir direniş aracıdır” dedi. Çapan, tüm dünyada yoğun bir şiddet yaşandığını hatırlatarak, kötü anlamdaki şiddetin karşısında şirin duruşunun önemli olduğunu vurguladı. Çapan’a, ressam Necdet Günar tarafından yapılan bir resmi armağan edildi. Açılışta konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz de, “Şairler dilleriyle görürler, dilleriyle düşünürler” dedi ve Eskişehir’e bir şiir kütüphanesi kurulması önerisinde bulundu.
 
ÖZGÜRLEKLER KENTİ
 
Şiir Buluşması Koordinatörü Haydar Ergülen de, “Şiiri varoluş ve özgürlükler meselesi olarak görüyorum” derken, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, şiir buluşmasına katılan konuklara teşekkür ederek, Eskişehir’i özgürlükler kenti olarak nitelendirerek, özgürlükleri hep birlikte yaşatma çağrısında bulundu. Şiir buluşmasına katılan Bosna’dan Adisa Basıc, Hırvatistan’dan Branko Cegec, Makedonya’dan Slave Gjorgio Dimoski, Sırbistan’dan Radovir Andrıç, Slovenya’dan Peter Sulej ve Almanya’dan Gerhard Falkner birer şiir okudu. 2 Hazirana kadar devam edecek şiir buluşması, konserler, söyleşiler ve şiir okumalarıyla sürecek. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi