Sahnede devleştiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sahnede devleştiler
A
a

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasının son etkinliği olan Mahalleler Yarışıyor Tiyatro Yarışmasının finalinde sahne alan Eskişehirliler, g

Sütiş Eskişehir
Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasının son etkinliği olan Mahalleler Yarışıyor Tiyatro Yarışmasının finalinde sahne alan Eskişehirliler, geçen sene olduğu gibi dekor, kostüm, ışık, senaryo ve oyunları ile kolay erişilmeyecek bir performans sergilediler.
 
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezindeki final ve ödül törenine Vali Dr. Kadir Koçdemir, Vali Yardımcıları, şehir yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu iştirak etti. Başvuruda bulunan 27 mahalleden finale katılmaya hak kazanan Vişnelik, Eski Bağlar, Günyüzü Fatih, Büyükdere ve Şeker Mahalleleri dereceye girmek için oyunlarını sergilediler. Eskişehir Valiliği, Yunus Emre Kültür ve Sanat Vakfı ile 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının düzenlediği etkinlikte mahalle sakinlerinden oluşan amatör tiyatro grupları dekordan kostüme, senaryodan ışığa kadar her türlü hazırlığı profesyonel yardım almaksızın kendileri yaptılar.
 
TİTİZ DEĞERLENDİRME
 
Grupların oyunlarını sergilemelerinin ardından, ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Tekin Koçkar, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, A.Ü. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden Doç. Dr. Erol İpekli, Yunus Emre Kültür ve Sanat Vakfından Güven Tanyeli ve Vali Yardımcısı İsmail Küreci’den oluşan jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Puanlama sonucunda birincilik ödülüne Neşve adlı grupları ve İnsanname adlı oyunları ile Şeker Mahallesi layık görüldü. Şeker Mahallesi jüriden 88 puan aldı. kincilik ödülü 81,4 puan ile İki Kalas Bir Heves adlı grup ve İki Ben Var Benden İçerü isimli oyunu sergileyen Eski Bağlar Mahallesinin oldu. Üçüncülük ödülü, 80,2 puanla Günyüzü Fatih Mahallesinin İlmihal adlı grubunun sahnelediği Çok Yiyip Aç Ölenler adlı oyuna verildi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi