PROF.DR ORHAN OĞUZ ANADOLU LİSESİ’NDEN KAFKAS TEBEŞİR DAİRESİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç PROF.DR ORHAN OĞUZ ANADOLU LİSESİ’NDEN KAFKAS TEBEŞİR DAİRESİ
A
a

Tiyatro konusunda başarılı oyunlara imza atan Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi öğrencileri, şenliğimizde yorumu zor bir metni başarıyla oynadılar.

Sütiş Eskişehir
Tiyatro konusunda başarılı oyunlara imza atan Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi öğrencileri, şenliğimizde yorumu zor bir metni başarıyla oynadılar. Bertolt Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyununda oyun içinde oyun gibi kurgulanan ve çok katmanlı bir metin olmasına rağmen öğrenciler oyunu başarıyla yorumladıkları görüldü.
 
Brecht, oyunda bir masaldan hareket ederek Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi "insanlık değerleri üzerinde duruyor. Çin efsanelerinden esinlenerek yazılan metin, özellikle mülkiyet-emek ilişkisi üzerinde durmaktadır.
 
Okulun öğretmenlerinde Temel Gündoğdu oyunun yönetmenliğini, Sema Aksoy Ünalan da kostüm tasarımını üstlendiler.
 
Oyunda, Esra Tanyel, Cansu Okçu, Eren Coşan, Sinan Can Bitiren, İlkin Doğa Bilgiç, Ahmet Berkan Yılmaz, Cihan Hopali, Duygu Dere, Metin Bekeç, Handenur Kuşkan, Kübra Pek, Mehmet Oğuz, Buğra Çelik, Tuğçe Özdemir, Özge Hamat, Mehmet Güneş, Büşra Özge Yılmaz, Orkun Öztürk, Süheyla Güler, İrem Nizam, Eray Gürcan rol alıyorlar.
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi