Leyla Çam: "Pişirmesi tören, yemesi ve paylaşması şölen"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Leyla Çam: "Pişirmesi tören, yemesi ve paylaşması şölen"
A
a

İYİ Parti İl Kadın Aile Politikaları Sorumlusu Başkan Yardımcısı Leyla Çam, İYİ Parti İl Binası’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında muharrem ayının birliği, beraberliği ve bereketi öğütlediğini söyleyerek, “ Bugün İYİ parti kadınlarımız olarak bereketin simgesi aşure aşımızı kaynattık. Siz değerli canlarımızla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sütiş Eskişehir
İYİ Parti İl Kadın Aile Politikaları Sorumlusu Başkan Yardımcısı Leyla Çam, kerbela şehitlerini anarak, “Çeşitli dini ve kültürel anlamlara sahip olan aşure günü paylaşma ve yardımlaşma amacının, yanı sıra Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin'in Kerbelada Yezid ve yandaşları tarafından şehit edilmesi nedeniyle de yapılıyor. Biz iyiler olarak zaman ne olursa olsun, hiç bir zaman Yezid’in yanında saf tutmatık. Her daim Hz.Hüseyi’nin yanında olduk olacağız. Muharrem ayında olan aşure  paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin de simgesidir” dedi.

Konuşmasının ardından aşure ikram eden Çam sözlerine şöyle devam etti: “Aşure geleneğini devam ettirmemiz gerekiyor. Aşure uygulamasına baktığımızda insanlar komşularıyla diyalog kuruyorlar, pişirdikleri aşureleri dağıtıyorlar. Bu vesileyle komşuluk, yardımlaşma ve kardeşlik ilişkileri gelişiyor. Bunların hepsi güzel hasletlerdir. Aşure, içinde yaşadığımız coğrafyanın bereketini simgeleyen hemen her ürünü bünyesinde barındırıyor. Binlerce yıllık toplumsal hafızamızdan süzülüp gelen bu özel lezzet, bazen bir evin mutfağında tencerede, bazen bir köy meydanında kazanlarda karıştırılıyor. Ancak nerede olursa olsun hep güzel dileklerle, dualarla pişiriliyor ve herkesle paylaşılıyor. Pişirmesi tören, yemesi ve paylaşması şölen olan aşurenin bolluğu, bereketi her zaman siz değerli canlarımızla olsun”
 
Kaynak : Sonhaber Gazetesi Muhabiri - Emrah Köse
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi